Pörssitiedote 29.7.2011  9:00

Sanoma alentaa vuoden 2011 liikevaihtoa ja liikevoittoa ilman kertaluonteisia eriä koskevia näkymiään. Sanoma-konsernin liikevaihdon odotetaan nyt olevan edellisvuoden tasolla ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä laskevan jonkin verran. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 245,4 milj. euroa vuonna 2010. Aiemmin Sanoma arvioi liikevaihdon kasvavan jonkin verran ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä paranevan hieman.

Näkymien muutos perustuu SBS-yritysoston päätökseen saamisen viivästymiseen kuukaudella aiemmin arvioidusta, konsernissa keväällä toteutettuihin kehitysohjelmiin liittyviin investointeihin ja aikakauslehtien näkymien heikentymiseen Suomessa.

Mainonnan ja yksityisen kulutuksen kehitys Sanoman toimintamaissa heijastuu konsernin liikevaihtoon ja liikevoittoon vuonna 2011. Nykyiset näkymät perustuvat oletukseen, että mainosmarkkinat kasvavat jonkin verran keskeisissä toimintamaissa.

Sanoma kertoo asiasta lisää toisen vuosineljänneksen tuloksen julkistamisen yhteydessä 5.8.2011.

Sanoma Oyj


Kim Ignatius
johtaja
Talous ja hallinto

Lisätietoja: Sanoman sijoittajaviestintä, Kare Laukkanen, p. 0105 19 5064 ja Anna Tuominen, p. 0105 19 5066 tai ir@sanoma.com

Sanoma.com

Sanoma innostaa, jakaa tietoa ja yhdistää. Monialaisena mediakonsernina tuomme päivittäin tietoa, elämyksiä, oppimiskokemuksia ja viihdettä miljoonille ihmisille. Pidämme huolta siitä, että laadukas sisältö sekä kiinnostavat tuotteet ja palvelut ovat helposti saatavilla ja vastaavat lukijoidemme, katselijoidemme ja kuuntelijoidemme tarpeita. Tarjoamme mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä lähes 20 000 ammattilaiselle yli 20:ssä Euroopan maassa. Vuonna 2010 konsernin liikevaihto oli 2,8 miljardia euroa.