Lehdistötiedote 27.8.2010 klo 13:15

Sanoma keskittää yrityksille suunnattuja liiketoimintojaan siirtämällä informaatio- ja mediaseurantapalveluja tarjoavan Esmerkin Sanoma News -liiketoimintaryhmästä Sanoma Learning & Literature -liiketoimintaryhmään. Esmerk muodostaa kansainvälistymispalveluja tarjoavan AAC Globalin kanssa yrityksille suunnattuja palveluja tarjoavan kokonaisuuden 1.9.2010 alkaen.

"Järjestelyn taustalla on Sanoman strateginen tavoite kehittää ja kasvattaa yrityksille suunnattua liiketoimintaansa. Haluamme vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin ja hyödyntää konsernin sisäistä synergiaa", toteaa Sanoman toimitusjohtaja Hannu Syrjänen.

"Järjestelyn myötä Esmerkin ja AAC Globalin yhteistyömahdollisuudet paranevat. Yksiköt pystyvät yhdessä paremmin kehittämään toimintaansa ja yrityksille suunnattuja uusia innovatiivisia palveluja. Tuemme yritysasiakkaittemme kansainvälistä kasvua ja toimintaa globaalissa liiketoimintaympäristössä luotettavien informaatio- ja kielipalvelujen avulla", sanoo johtaja Tuomo Räsänen Sanoma Learning & Literaturesta.

"Tiiviillä yhteistyöllä AAC Globalin kanssa on selkeitä myönteisiä vaikutuksia Esmerkille ja sen asiakkaille. Järjestely turvaa Esmerkin kasvuedellytykset ja mahdollistaa asiakkaiden aiempaa kokonaisvaltaisemman palvelemisen", kuvaa Esmerkin toimitusjohtaja Derek Cox.

Järjestelyllä ei ole henkilöstövaikutuksia eikä Esmerkin nimeen tai yhtiörakenteeseen tule muutoksia.


Sanoma Oyj
Kim Ignatius
johtaja
Talous ja hallinto


Lisätietoja:
Johtaja Tuomo Räsänen, Sanoma Learning & Literature, kielipalvelut, puh. 040 718 2840, tuomo.rasanen@sanoma-ll.com
Toimitusjohtaja Derek Cox, Esmerk, puh. +44 1189 565 820, derek.cox@esmerk.com
Toimitusjohtaja Hannu Syrjänen, Sanoma, puh. 010 519 5020

Sanoma.com

Sanoma Learning & Literature ja Sanoma News kuuluvat Sanoma-konserniin, joka on yli 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediakonserni.

Esmerk Oy tarjoaa asiakkailleen kohdennettua, tiivistä ja kattavaa informaatio- ja mediaseurantapalvelua. Esmerkillä on ympäri maailmaa seitsemän toimipistettä, joissa 200 työntekijää seuraa mediaa 138 maasta.

AAC Global on Pohjoismaiden johtava kansainvälistymispalvelujen tarjoaja, joka tukee asiakkaitaan osaamisen ja viestinnän haasteissa monikielisessä ja -kulttuurisessa liiketoimintaympäristössä. Monipuolinen palvelutarjontamme sisältää koulutuksia ja valmennuksia aina kielistä ja viestinnästä johtamistaitoihin, käännös- ja lokalisointipalveluja sekä termienhallintaa, dokumentointia ja digitaalisia viestintäratkaisuja.