Lehdistötiedote 7.5.2009  12.45

Sanoma News laajentaa Silta yli taantuman -tehostamisohjelmaansa osana Sanoma-konsernin suunnitelmaa parantaa tehokkuutta ja vähentää kustannuksia. Sanoma News hakee yhteensä 30 milj. euron säästöjä, joista puolet tulee henkilöstökuluista. Säästötavoite pitää sisällään sekä aiemmin julkistetun että nyt julkistettavan tehostamisohjelman.

"Olemme säästämässä tammikuussa lanseeratun ohjelman avulla noin 15 milj. euroa, mutta tämä ei valitettavasti riitä. Tarvitsemme uusia toimia pitääksemme yhtiön perustan terveenä, pystyäksemme panostamaan uuden kehittämiseen ja turvataksemme riippumattoman journalismin edellytykset jatkossakin", Sanoma Newsin toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Tavoitteena on saavuttaa yhdessä tammikuussa julkistetun ohjelman kanssa henkilöstökuluissa säästöt, jotka vastaavat noin 300 henkilötyövuotta.

Sanoma News aloittaa taloudellisista ja tuotannollisista syistä koko liiketoimintaryhmää koskevat yhteistoimintaneuvottelut lomarahojen leikkaamisesta, kunnes Sanoma Newsin tuloskehitys kääntyy nousuun. Jos tästä kyetään sopimaan, se korvaa noin 100 henkilötyövuoden vähentämistarpeen.

Lisäksi käynnistetään yksikkökohtaisia yhteistoimintaneuvotteluja rakenteellisten säästöjen hakemiseksi Taloussanomissa ja Sanoma Kaupunkilehdissä, joiden tulos on tappiolla. Niiden rinnalla käynnistetään taloudellisista ja/tai tuotannollisista syistä yhteistoimintaneuvotteluja Helsingin Sanomien markkinointitoiminnoissa, Sanomapainossa ja Sanoma Newsin tietyissä liiketoiminnan tukitoiminnoissa.

Sanoma News Oy


Mikael Pentikäinen
toimitusjohtaja

Lisätietoja: toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Sanoma News, 09 122 2001