Sanoma Budapest on ostanut merkittävän unkarilaisen Olcsobbat.hu-hintavertailupalvelun. Sanoma Budapestilla on myös toinen hintavertailupalvelu, Kirakat.hu, joten Olcsobbat.hu-palvelun osto vahvistaa yhtiön asemaa tässä markkinassa.

Vuonna 2005 lanseerattu verkkosivusto Olcsobbat oli ensimmäinen hinta- ja tuotevertailuportaali, jolla oli oma myymälöiden arviointijärjestelmä. Olcsobbat.hu tavoittaa kuukausittain 348 000 eri kävijää. Se tarjoaa yhteensä 51 000 tuotetietosivua, jotka käsittävät kestokulutushyödykkeitä kuten kannettavia tietokoneita, matkapuhelimia ja kodinkoneita.

Yksi yritysoston merkittävimpiä syitä on Sanoma Budapestin halu laajentaa verkkokauppatoimintaansa. Olcsobbat.hu-palvelulla on oma tietokanta ja muihin hintavertailupalveluihin verrattuna vankin tekninen pohja sekä parhaat kasvumahdollisuudet.

Kirakat.hu ja Olcsobbat.hu jatkavat toimintaansa itsenäisinä brändeinä. Palvelujen ominaisuudet säilyvät ennallaan ja niitä kehitetään erillään toisistaan. Samanaikaisesti Sanoma Budapest tähtää synergiaetuihin hintavertailupalvelujensa kehittämisessä.

Sanoma Budapest on osa Sanoma Magazines International -liiketoimintayksikköä, joka kuuluu Sanoma-konsernin aikakauslehtiliiketoimintaryhmään. Sanoma-konsernilla on menestyksekkäitä hinta- ja tuotevertailupalveluja myös muun muassa Suomessa, Hollannissa ja Belgiassa.