SanomaWSOY Oyj Lehdistötiedote 13.8.2008 klo 10.30
 

Sanoma Men's Magazines, joka on osa Sanoma Magazinesin Hollannissa toimivaa Sanoma Uitgevers -liiketoimintaa, on ostanut European Auto Trader B.V.:n osakkeet. European Auto Trader kustantaa Benelux-alueella autoiluun liittyviä lehtiä: Auto Trader, Classic Trader, Motor Trader, Transport Trader ja Caravan & Camper Trader. Verkkosivusto Autotrader.nl on yksi Hollannin suurimmista käytettyihin autoihin keskittyvistä verkkosivustoista. Kuukausittain sivustolla vierailee noin miljoona eri kävijää. Auto Trader -yritysostolla Sanoma Uitgevers vahvistaa johtavaa asemaansa auto- ja moottorimediamarkkinoilla.   

Nyt tehty yritysosto täydentää Sanoma Uitgeversin strategiaa palvella asiakkaitaan laajasti tietyillä erityisalueilla. Tällaisia alueita ovat esimerkiksi vanhemmuus, ruoka, koti ja autot. Sanoma Uitgeversille yritysosto on tärkeä askel digitaalisen median tavoitteiden toteuttamiseksi.

European Auto Trader B.V.:n liikevaihto tilikaudella 2007/2008 oli 9,5 milj. euroa. Auto Trader toimii Maarssenissa Hollannissa ja työllistää 68 henkilöä (kokoaikaisiksi muutettuna).

Sanoma Men's Magazinesin toimitusjohtaja Auke Visser on tyytyväinen yritysostoon: "Sanoma Men's Magazines on asettanut itselleen tavoitteita digitaalisessa moottoriajoneuvojen segmentissä, ja Auto Trader sopii näihin hyvin. Tunnetun autolehtemme AutoWeekin lisäksi meillä on jo pitkään ollut laaja valikoima lehtiä, verkkosivuja ja tapahtumia - hyviä esimerkkejä ovat Formule1, Truckstar ja sen suuri vuosittainen festivaalitapahtuma sekä mm. Moto '73 - ja Motor-lehdet."

 "Olemme olleet hyvin aktiivisia autosegmentissä verkossa jo vuodesta 1998. Valikoimistamme on kuitenkin puuttunut Auto Traderin tapainen käytettyihin autoihin keskittyvä sivusto. Auto Trader ja AutoWeek ovat täydellinen pari. Olemme työskennelleet yhdessä verkossa jo vuosia, mutta tämän järjestelyn ansiosta yhteistyömme syventyy entisestään", Eric Ariëns, Sanoma Men's Magazinesin autosegmentistä vastaava kustantaja lisää.

 "Olemme vakuuttuneita, että voimme saavuttaa kasvutavoitteemme paremmin yhdessä vahvan kumppanin kanssa, osana Sanoma Uitgeversiä. Yhdessä AutoWeekin kanssa olemme erittäin vahva autojen ostoon ja myyntiin erikoistunut markkinajohtaja, kumppani sekä autoliikkeille että kuluttajille", Auto Traderin toimitusjohtaja Paul Wessels kommentoi kauppaa.

SANOMAWSOY OYJ


Kim Ignatius
johtaja
talous ja hallinto

Lisätietoja: Sanoma Uitgeversin viestintä, Trudy de Jong p. +31 235 565 585


www.sanomawsoy.fi/
www.sanomawsoy.fi/Sijoittajat

 

Sanoma Uitgevers on Hollannin suurin multimedia kustantaja, jonka valikoimiin kuuluu yli 80 kuluttaja-aikakauslehteä, yli 125 verkkosivustoa sekä näihin liittyviä brändilaajennuksia ja tapahtumia. Sanoma Magazines Netherlandsin (Sanoma UItgevers ja sen tytäryhtiöt Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen, Mood for Magazines ja ilse media) liikevaihto vuonna 2007 oli 539,8 milj. euroa ja yhtiö työllistää 1 850 ihmistä.

Sanoma Uitgevers on ollut osa Sanoma Magazinesiä vuodesta 2001. Sanoma Magazines on yksi Euroopan suurimmista kuluttaja-aikakauslehtikustantajista. Ryhmä kustantaa yli 300 lehteä 13 maassa. Vahvojen aikakauslehtibrändien lisäksi Sanoma Magazines laajentaa nopeasti liiketoimintaansa digitaaliseen mediaan. Sanoma Magazines on osa SanomaWSOY-konsernia, joka on yli 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediakonserni