SanomaWSOY Oyj Lehdistötiedote 9.1.2008 klo 9.00

SanomaWSOY-konsernin aikakauslehtiliiketoimintaryhmä Sanoma Magazines on myynyt hollantilaisen R.C.V. Entertainment B.V.:n englantilaiselle Entertainment One Ltd.:lle. R.C.V. Entertainment on johtava itsenäinen elokuvien jakelija Benelux-maissa.

Vuonna 2006 R.C.V. Entertainmentin liikevaihto oli noin 31 milj. euroa ja se työllisti 46 kokoaikaista työntekijää. Kaupasta saatava myyntivoitto on noin 23 milj. euroa. Kauppa saadaan päätökseen 10.1.2008.

Sanoma Magazinesin strategiana on keskittyä ydinliiketoimintaansa eli aikakauslehti- ja verkkoliiketoimintaan. Viime vuonna Sanoma Magazines luopui sanaristikkolehdistään Hollannissa.

Entertainment One on itsenäinen viihteen jakelija Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Yhtiö pyrkii aktiivisesti vahvistamaan jakeluverkostoaan myös muilla tärkeillä markkinoilla.

SANOMAWSOY OYJ


Matti Salmi
johtaja
talous ja hallinto


Lisätietoja:
SanomaWSOY:n konserniviestintä, p. 0105 19 5062 tai konserniviestinta@sanomawsoy.fi
Sanoma Magazinesin yritysviestintä, p. +31 6 229 326 43 tai corporatecommunications@sanoma-magazines.com


www.sanomawsoy.fi/
www.sanomawsoy.fi/Sijoittajat

Sanoma Magazines on Euroopan suurimpia kuluttaja-aikakauslehtien kustantajia. Yhtiö kustantaa yli 300 aikakauslehteä 13 maassa. Vahvojen aikakauslehtibrändien lisäksi Sanoma Magazines laajentaa toimintaansa muihin, erityisesti interaktiivisiin viestintäkanaviin. Sanoma Magazines on osa SanomaWSOY-konsernia, joka toimii monipuolisesti viestinnän eri osa-alueilla yli 20:ssä Euroopan maassa.

Entertainment One Ltd. (LSE: ETO) listautui AIM:iin 29.3.2007. Entertainment Onen strategiana on muodostaa yksi maailman johtavista itsenäisistä viihteen sisällön omistajista ja jakelijoista. Yhtiö hankkii elokuvien, televisio-ohjelmien ja musiikin oikeuksia ja hyödyntää niitä maailmanlaajuisesti. Entertainment One omistaa oikeudet Summit Entertainmentin ohjelmistoon Kanadassa ja Isossa-Britanniassa ja on Kanadan suurin viihteen jakelija.