SanomaWSOY Oyj Lehdistötiedote 28.4.2008 klo 9.30

Sanoma Magazines International, joka kuuluu SanomaWSOY:n aikakauslehtiryhmä Sanoma Magazinesiin, on sopinut ostavansa noin 68 % Net Info.BG AD:stä. Net Info on Bulgarian johtava verkkotoimija. Myyjinä on joukko pääomasijoittajia ja yksityishenkilöitä. Sanoma Magazines International tarjoutuu ostamaan muilta osakkeenomistajilta, jotka omistavat tällä hetkellä noin 15 % osakkeista, heidän osuutensa. Sanoma Magazines International on myös lupautunut ostamaan lopuilta osakkeenomistajilta heidän noin 17 % osakkeista vuoteen 2011 mennessä. Yritysosto sopii Sanoma Magazines Internationalin strategiaan vahvistaa ydinliiketoimintaa, aikakauslehtikustantamista ja digitaalista mediaa. Kaupan toteutumisen ehtona on Bulgarian kilpailuviranomaisten hyväksyntä.

Net Info kustantaa mm. seuraavia verkkopalveluja: Abv.bg (Bulgarian suosituin ilmainen sähköpostipalvelu), Gbg.bg (hakemistosivusto), Vbox7.com (Bulgarian johtava videosivusto) ja Netinfo.bg (uutissivusto). Vuonna 2007 Net Infon liikevaihto oli 2,3 milj. euroa ja yrityksellä oli 127 työntekijää.

Sanoma Magazines Internationaliin kuuluvalla Sanoma Bliasak Bulgarialla on johtava asema kuluttaja-aikakauslehtien kustantamisessa Bulgariassa. Net Info ja Sanoma Bliasak Bulgaria säilyvät erillisinä yhtiöinä, jotta ne voivat keskittyä omaan ydintoimintaansa. Net Infon nykyinen toimitusjohtaja Victor Penev jatkaa yrityksen palveluksessa.

"Sanoma Magazines International sopii sekä strategialtaan että kulttuuriltaan erinomaisesti yhteen Net Infon kanssa. Nyt syntyvä liiketoimintakokonaisuus edelleen vahvistaa Net Infon asemaa Bulgarian markkinoilla ja avaa uusia mahdollisuuksia tuotekehitykseen ja liiketoiminnan kasvuun", kommentoi toimitusjohtaja Victor Penev.

"Tavoitteenamme on saavuttaa digitaalisessa mediassa yhtä vahva markkina-asema kuin aikakauslehdissä. Net Infon oston avulla saavutamme heti tavoitteemme Bulgariassa. Net Infon tuotteilla on hyvät kasvumahdollisuudet, ja ne täydentävät erinomaisesti tuoteportfoliotamme. Toivotamme hyvin mielellämme koko tiimin tervetulleeksi konserniin", lisää Koos Guis, Sanoma Magazines Internationalin toimitusjohtaja.

SANOMAWSOY OYJ


Matti Salmi
johtaja
talous ja hallinto


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Koos Guis, Sanoma Magazines International, p. +31 20 851 21 52 tai
k.guis@sanomamag-int.com
PR Manager Svetlana Belcheva, Net Info.BG, p. +359 896 608 577 or svetlana@netinfo.bg
SanomaWSOY:n konserniviestintä, p. 0105 19 5062 tai konserniviestinta@sanomawsoy.fi


www.sanomawsoy.fi
www.sanomawsoy.fi/Sijoittajat

 

Sanoma Magazines International on Sanoma Magazinesin liiketoiminta. Sanoma Magazines on Euroopan suurimpia kuluttaja-aikakauslehtien kustantajia, ja sillä on johtava asema Belgiassa, Tshekin tasavallassa, Suomessa, Unkarissa, Hollannissa ja Venäjällä. Yhtiö kustantaa yli 300 aikakauslehteä 13 maassa. Vahvojen aikakauslehtibrändien lisäksi Sanoma Magazines laajentaa toimintaansa muihin, erityisesti interaktiivisiin viestintäkanaviin. Sanoma Magazines on osa SanomaWSOY-konsernia, joka on yli 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediakonserni.

 

Net Info on Bulgarian johtava toimija digitaalisessa mediassa. Yhtiö kehittää ja tukee laajaa joukkoa digitaalisia palveluja sähköpostista hakutoimintoon ja digitaaliseen sisältöön. Net Infolla on maan suurin verkkosivujen mainontaan keskittynyt verkosto, joka hallinnoi noin 30 alansa johtavan toimijan sivustoa.