Helsingin Sanomat Oy on solminut Igglo Oy:n kanssa sopimuksen Oikotie.fi Asuntojen tuotekehityksestä, teknisestä toteutuksesta ja ylläpidosta. Oikotie ja Igglo tuovat markkinoille uudistetun Oikotie.fi Asunnot-palvelun alkuvuodesta. Liiketoimintakaupalla Helsingin Sanomille siirtyvät samalla myös Igglon verkkopalvelu, sen tietosisältö sekä Igglo-tavaramerkin käyttöoikeudet Suomessa. Igglo lopettaa fyysisen välittäjäliiketoimintansa ja neuvottelee parhaillaan sen myynnistä.

"Yhteistyössä Igglon kanssa pystymme lisäämään asuntokaupan alaan liittyvää tuote- ja palveluvalikoimaamme. Sopimuksen myötä saamme käyttöömme Igglon innovointikyvyn ja tuotekehitysideat. Tämä avaa meille uudet mahdollisuudet kehittää Oikotie.fi:stä asuntomarkkinoiden ykköspalvelun yhdessä Helsingin Sanomien vahvan asunto-osan kanssa", Helsingin Sanomat Oy:n toimitusjohtaja Pekka Soini sanoo.

"Igglon kehittämillä Korvamerkintä ja Hiljainen myynti -konsepteilla pääsemme asunnon myyntiä ja ostoa suunnittelevia ihmisiä lähelle jo aivan alkuvaiheessa. Aiomme myös kasvattaa muun muassa Igglon kuva- ja datapankin valtakunnalliseksi. Tätä kautta voimme palvella entistä paremmin kuluttajia ja kiinteistövälittäjäasiakkaitamme", Sanoma Markkinapaikkojen liiketoimintajohtaja Jarkko Kyttänen lisää.

"Igglon portaali palvelee paremmin sekä kuluttajia että välittäjiä sen ollessa avoin kaikille. Voimme nyt aidosti kehittää palvelua koko markkinaa palvelevaksi kokonaisuudeksi. Tätä käyttäjät ovat palautteessaan meiltä toivoneet", johtaja Peter Barkman Igglosta sanoo.

"Igglo keskittyy tulevaisuudessa ydinosaamisalueeseensa, verkkoliiketoiminnan kehittämiseen ja palvelun kansainvälistämiseen. Igglolle järjestely on erinomainen ja antaa meille hyvän ponnahduslaudan viedä portaalimme ulkomaille", Igglon hallituksen puheenjohtaja Jussi Nurmio toteaa.

Oikotie.fi asuntojen, autojen, matkailun, koulutuksen ja työpaikkojen markkinapaikka verkossa. Oikotie.fi:ssä vierailee viikossa noin 350 000 eri kävijää. Oikotie.fi ja Helsingin Sanomat kuuluvat Sanoma-liiketoimintaryhmään, joka on osa SanomaWSOY-konsernia.