SanomaWSOY-konsernin aikakauslehtiliiketoimintaryhmä Sanoma Magazinesiin kuuluva hollantilainen Sanoma Uitgevers sekä Keesing Media Group B.V. (Keesing), joka on osa hollantilaista pörssilistattua Telegraaf Media Group N.V.:tä, ilmoittivat tänään, että Sanoma Uitgevers myi Hollannin sanaristikkolehtensä Keesingille.

Kauppasopimus on nyt allekirjoitettu kaupan osapuolten henkilöstöneuvostojen (Works Council) sekä Keesing Media Groupin hallintoneuvoston hyväksymispäätösten ja due diligence -prosessin jälkeen.

Yrityskauppa on seurausta Sanoma Uitgeversin tekemästä selvityksestä, jossa arvioitiin sen asemaa Hollannin sanaristikkolehtimarkkinoilla.

Vuonna 2006 sanaristikkoliiketoiminnan liikevaihto oli 12,8 milj. euroa. Yrityskauppaan sisältyy koko Sanoma Uitgeversin sanaristikkoliiketoiminta ja 23 työntekijää. Sanoma Uitgeversin sanaristikko­tuoteperheeseen kuuluvat mm. Puzzelsport ja Bingo -lehdet. Kaikki toiminnot tullaan siirtämään Keesingin tiloihin Amsterdamissa.


SANOMAWSOY OYJ

Matti Salmi
johtaja
talous ja hallinto

Lisätietoja: Sanoma Magazinesin viestintä, Trudy de Jong p. +31 (0)6 274 028 80

Sanoma Uitgevers on yli 80 kuluttaja-aikakauslehdellään ja yli 125 verkkosivustollaan Hollannin suurin monimediakustantaja. Sanoma Uitgevers on osa Euroopan suurimpiin kuluttaja-aikakauslehtien kustantajiin kuuluvaa Sanoma Magazinesiä, joka kustantaa yli 300 aikakauslehteä 13 maassa. Vahvojen aikakauslehtibrändien lisäksi Sanoma Magazines laajentaa toimintaansa muihin, erityisesti interaktiivisiin viestintäkanaviin. Sanoma Magazines on osa SanomaWSOY-konsernia, joka toimii monipuolisesti viestinnän eri osa-alueilla yli 20:ssä Euroopan maassa.