WSOY:n toimitusjohtajana vuodesta 2000 toiminut Jorma Kaimio jää eläkkeelle 30.9.2006. Hänen seuraajakseen on valittu kehitys- ja lakiasioista vastaava johtaja Veli-Pekka Elonen Sanoma Osakeyhtiöstä.

– Otan uuden tehtävän vastaan hyvin positiivisin mielin. WSOY:llä on vahva missio ja olemassaolon tarkoitus. Se on organisaationa samalla sekä perinteinen että uudistuva ja uskon, että se tarjoaa erittäin kiinnostavia mahdollisuuksia, sanoo Elonen.

Toimitusjohtajan tehtävän Elonen määrittelee ydintoimintoja tukevaksi: toimitusjohtaja on mahdollisuuksien luoja ja puitteiden rakentaja.

– Veli-Pekka Elonen on kokenut yritysjohtaja, jolla on vahva liikkeenjohdollinen osaaminen ja hyvä viestintätoimialan tuntemus. Elosen kokemustausta soveltuu erinomaisesti WSOY:n toimitusjohtajan tehtäviin ja hän on tällä hetkellä oikeanlainen henkilö luotsaamaan kehittyvää WSOY:tä eteenpäin, sanoo SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen.


Toimitusjohtajan sijaiseksi WSOY:ssä on nimitetty kirjallinen johtaja Touko Siltala.

Monipuolisella kustantamisella hyvä tulevaisuus

WSOY on Suomen suurin kirjankustantaja, josta on kasvanut myös merkittävä eurooppalainen oppimateriaalikustantaja.

Kirjalla ja suomalaisella kustantamisella on Elosen mielestä edessään hyvä tulevaisuus. Kaunokirjallisuuden asema on hänen mukaansa merkityksellinen ennen kaikkea Suomessa, samalla kun käännösoikeuksien myynti ulkomaille on aktiivista. Kansainvälistyminen avaa myös oppimateriaalikustantamiselle kiinnostavia mahdollisuuksia. – Tähänastiset kokemukset kansainvälistymisestä ovat hyviä ja rohkaisevia, Elonen toteaa.

Elonen kokee tärkeänä myös WSOY:n toiminnan yhteiskunnallisen merkityksen, joka hänelle on tuttua jo Sanomasta. – Monipuolisuudella, moniäänisyydellä ja riippumattomuudella on merkitystä kustantamisen lajista huolimatta.

Vastapainoksi hiihtoa ja mökkeilyä

Veli-Pekka Elonen on 40-vuotias oikeustieteen kandidaatti. Lisäksi hän on suorittanut MBA-tutkinnon IMD:ssä Sveitsissä. Elonen on työskennellyt Sanoma Osakeyhtiössä vuodesta 1998 mm. lakiasianjohtajana ja hallintojohtajana sekä vuodesta 2005 alkaen Sanoman kehitys- ja lakiasioista vastaavana johtajana sekä Sanoma Datan toimitusjohtajana.

Kolmen lapsen isä kertoo harrastavansa telemark- ja murtomaahiihtoa, ruuan valmistusta ja -pyyntiä sekä mökkiprojektia yhdessä lastensa ja Auli-vaimonsa kanssa.

Kirjat ja kirjallisuus ovat jatkossa oleellinen osa Elosen työtä, ja hän tunnustaa viettävänsä kirjojen parissa mielellään myös vapaa-aikaansa. – Viime vuosien painopiste on ollut ammatti- ja lastenkirjallisuudessa, ja tulevaisuudessa varmasti myös kaunokirjallisuuden määrä lisääntyy, Elonen toteaa.