OTK, MBA Veli-Pekka Elonen, 40, on nimitetty WSOY:n toimitusjohtajaksi. Sanoma Osakeyhtiön kehitys- ja lakiasioista vastaavana johtajana ja Sanoma Data Oy:n toimitusjohtajana työskentelevä Elonen aloittaa WSOY:n toimitusjohtajana 1.10.2006.

Elonen on työskennellyt Sanoma Osakeyhtiössä vuodesta 1998. Kehitys- ja lakiasioista vastaavana johtajana hän on työskennellyt vuodesta 2005. Aikaisemmin Elonen on toiminut Sanomassa mm. hallintojohtajana ja lakiasianjohtajana. Elonen on ollut useita vuosia Sanoman johtoryhmän jäsen ja toiminut lukuisten Sanoma-konsernin liiketoimintayksiköiden hallituksissa.

Ennen Sanomaan siirtymistään Elonen on työskennellyt mm. asianajajana Asianajotalo ANPR Oy:ssä sekä erilaisissa kehitys- ja palvelutehtävissä. Lisäksi Elonen on vuodesta 2003 alkaen ollut Viestintätyönantajat VTA ry:n hallituksen jäsen ja VKL:n työelämävaliokunnan puheenjohtaja keväästä 2006.

Toimitusjohtajan sijaiseksi WSOY:ssä on nimitetty kirjallinen johtaja Touko Siltala. Siltala jatkaa edelleen myös kirjallisena johtajana.

WSOY:n nykyinen toimitusjohtaja Jorma Kaimio jää eläkkeelle aiemman suunnitelman mukaisesti 30.9.2006.

WSOY on Suomen suurin kirjankustantaja ja merkittävä eurooppalainen oppimateriaalikustantaja. WSOY kuuluu SanomaWSOY-konserniin.

Lisätietoja:

SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen p. 0105 19 5020

WSOY:n toimitusjohtaja Jorma Kaimio p. 09 6168 3200

Sanoma Osakeyhtiö, johtaja, kehitys- ja lakiasiat Veli-Pekka Elonen p. 09 6168 3201


SANOMAWSOY OYJ


Matti Salmi
johtaja
talous ja hallinto


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet