SanomaWSOY järjestää tänään institutionaalisille sijoittajille ja taloustoimittajille teemapäivän, jossa konsernin johto esittelee SanomaWSOY:n aikakauslehti- ja jakeluliiketoimintaa Venäjällä. Päivän esitykset ovat saatavissa konsernin verkkosivuilla osoitteessa www.sanomawsoy.fi tänään kello 14. Tilaisuudesta tehtävä webcast-nauhoitus on saatavilla samassa osoitteessa tämän viikon aikana.

SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen kertoo esityksessään lisätietoja konsernin liikevaihdon maantieteellisestä jakautumisesta seuraavasti:

Liikevaihto, milj. euroa

1‑6/2006

1‑12/2005

1‑12/2004

1‑12/2003

Liikevaihto itäisestä Keski-Euroopasta (CEE-maat)

144,5

268,2

222,4

Independent Median liikevaihto (Venäjä + Ukraina; SanomaWSOY:n lukuihin yhdistetty osuus)

41,5

64,3

47,0

36,1- Venäjä ja itäinen Keski-Eurooppa tarjoavat SanomaWSOY:lle monia mahdollisuuksia. Uskomme, että mainosmarkkinoiden nopea kasvu, väestön vaurastuminen ja mahdollisuudet osallistua esimerkiksi lehtijakelun kehittämiseen näissä maissa luovat meille tulevina vuosina kasvumahdollisuuksia. Venäjän markkinat toimivat myös hyvänä ponnahduslautana muihin entisiin IVY-maihin, kun talouden kehitys niissä luo edellytykset kannattavalle liiketoiminnalle, Hannu Syrjänen toteaa. Jo nyt SanomaWSOY kustantaa mm. Cosmopolitan-lehteä Georgiassa ja Kazakstanissa.

- Venäjällä meitä kiinnostaa jatkossa erityisesti aikakauslehtitoiminnan voimakas laajentaminen ja lehtijakelun kehittäminen. Tutkimme myös mahdollisuuksia laajentaa oppimateriaalikustantamistamme Venäjälle, kertoo Syrjänen SanomaWSOY:n suunnitelmista.

Lisätietoja: SanomaWSOY:n konserniviestintä, p. 0105 19 5062


SANOMAWSOY OYJ


Matti Salmi
johtaja
talous ja hallinto


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet