SanomaWSOY:n oppimateriaalitoiminnan menestys ja konsernin verkkoliiketoiminnan kehittäminen jatkuivat vuoden kolmannella neljänneksellä. Myös elokuvateattereiden vahva vuosi jatkui.

SanomaWSOY:n liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 6 % ja oli 1 999,8 (1 887,3) milj. euroa. Liikevoitto ilman merkittävimpiä myyntivoittoja oli 214,3 (200,2) milj. euroa. "Voimme olla tyytyväisiä tulokseemme vuoden kolmelta ensimmäiseltä neljännekseltä. Kasvua oli 7 %", toteaa SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen.

Kulutuskysynnän muutos muuttaa markkinoita

SanomaWSOY:n verkkoliiketoiminnan kasvu jatkui. Hollannissa toimivan ilse median sähköiset ilmoitustuotot kasvoivat vuoden 2006 tammi-syyskuussa yli 50 % edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Myös Sanoman sähköiset ilmoitustuotot kasvoivat vastaavana aikana yli 40 %.

Sanoma Magazines hankki kolmannella neljänneksellä uusia internetpalveluja, mm. hollantilaisen hinta- ja tuotevertailusivusto Kieskeurig.nl:n. Suomessa esimerkiksi Taloussanomat on panostanut menestyksekkäästi sähköiseen uutisjakeluun. Myös SWelcomin liiketoiminnot menestyivät Nelosen kasvattaessa osuuttaan mainosmarkkinoista ja Welhon laajakaista- ja digi-tv-palvelujen kehittyessä hyvin.

"Muutokset kulutuskysynnässä sekä painetun ja digitaalisen median rajojen hämärtyminen muuttavat myös SanomaWSOY:n markkinoita. Olemme merkittävä toimija myös sähköisen viestinnän alueella", Syrjänen toteaa.

Syrjäsen mukaan sähköisten liiketoimintojen mahdollisuuksia ei enää kartoiteta vain muuta tuote- ja palveluvalikoimaa täydentävänä. Synergiaetuja etsitään myös sähköisen liiketoiminnan sisällä. Esimerkiksi Hollannissa Sanoma Uitgeversin verkkoliiketoiminta ja uusmediahankkeet keskitetään jatkossa osaamiskeskukseen, josta vastaavaksi johtajaksi on 1.11.2006 alkaen nimitetty ilse median toimitusjohtaja Paul Molenaar. ilse media on tällä hetkellä Hollannin johtava verkkokustantaja.

SanomaWSOY Education and Books menestyi

Vuoden kolmannella neljänneksellä SanomaWSOY uudisti rakennettaan tekemällä muutoksia oppimateriaali- ja kirjankustantamisen organisaatiorakenteeseen. "Liiketoiminnan kehittyessä ja kansainvälistyessä organisaatiorakennetta muokattiin tätä kehitystä vastaavaksi", Syrjänen kommentoi.

Oppimateriaalien hyvä kehitys jatkui myös vuoden kolmannella neljänneksellä. Hollannissa oppimateriaalitarjontaa laajennettiin myös ammatinvalintaan ja opintojen ohjaukseen liittyviin palveluihin, kun Malmberg osti elokuussa Aromedia Educatiefin ja syyskuussa LDC Publicatiesin.

"Oppimateriaalitoimintamme on laajentunut merkittävästi vuoden aikana ja uusia kasvumahdollisuuksia on tarkoitus hyödyntää jatkossakin", Syrjänen sanoo.

Loppuvuosi suunnitelmien mukaan

"Vuoden 2006 viimeinen neljännes on lähtenyt hyvin käyntiin, ja loppuvuosi tulee menemään tehtyjen suunnitelmien mukaan. Vuoden viimeinen neljännes, erityisesti joulumyynti, on perinteisesti vahva mm. kirjakaupalle", Syrjänen summaa.

Syrjänen uskoo digitaalisen viestinnän kasvun jatkuvan. "Näyttää siltä, että esimerkiksi Hollannissa talouden elpyminen tukee ennen kaikkea sähköisen liiketoimintamme voimakasta kasvua."

Lisätietoja: SanomaWSOY:n konserniviestintä, p. 0105 19 5062 tai konserniviestinta@sanomawsoy.fi


SANOMAWSOY OYJ


Matti Salmi
johtaja, talous ja hallinto


JAKELU
Helsingin Pörssi, keskeiset tiedotusvälineet