SanomaWSOY:n Radio Helsinki -kauppa päätökseenSanomaWSOY-konserniin kuuluva Helsingin Sanomat Oy on saanut päätökseen kaupan, jolla se osti pääkaupunkiseudulla toimivan paikallisradio Radio Helsinki Oy:n. Kaupan toteutumisen edellytykset täyttyivät, kun Valtioneuvosto hyväksyi 26.5.2005 Radio Helsingin toimiluvan tosiasiallisen haltijan vaihtumisen.

Tehty yritysosto vahvistaa Helsingin Sanomien monikanavaisuutta ja asemaa pääkaupunkiseudulla sekä toteuttaa SanomaWSOY:n strategiaa toimia Suomessa laajasti median eri osa-alueilla ja keskittyä kansainvälisessä laajenemisessaan aikakauslehtiin, oppimateriaaleihin ja lehtijakeluun.

Radio Helsingin palveluksessa on viisi henkilöä ja 40 vakituista avustajaa. Vuonna 2000 perustettu kanava tavoittaa viikossa noin 50 000 eri kuulijaa. Radio Helsinki on kuultavissa taajuudella 95,2 MHz, HTV:n verkossa taajuudella 104,0 MHz ja internetissä osoitteessa www.radiohelsinki.fi.

Helsingin Sanomat Oy kuuluu SanomaWSOY-konsernin Sanoma-liiketoimintaryhmään. SanomaWSOY tiedotti yrityskaupasta 29.4.2005.