SanomaWSOY:n liiketoimintaryhmä Sanoma Magazines on tänään saanut päätökseen yrityskaupan, jolla se osti Venäjällä ja Ukrainassa toimivan Independent Media Holdingin. Sopimuksesta ostaa Independent Media ilmoitettiin 19.1.2005. Velaton ja kassaton kauppahinta on noin 142 milj. euroa.

Tarvittavat hyväksynnät Venäjän ja Ukrainan kilpailuviranomaisilta on saatu ja muut sopimusehdot on täytetty.

Independent Mediasta tulee osa Sanoma Magazines Internationalia. Sen tiedot yhdistetään Sanoma Magazinesin ja SanomaWSOY:n lukuihin 1.3.2005 alkaen.

SanomaWSOY tiedotti Independent Media -kaupasta myös 19.1.2005 ja 2.2.2005.

Independent Media julkaisee 31 kuluttaja- ja yritysaikakauslehteä sekä kolmea sanomalehteä Venäjällä ja Ukrainassa. Sen liikevaihto 50 %:isesti omistetut yhteisyritykset mukaan lukien oli vuonna 2004 arviolta noin 70 milj. euroa. Tästä Sanoma Magazinesin tietoihin yhdisteltävää kokonaisuutta vastaava osuus on noin 47 milj. euroa (pro forma). Sanoma Magazinesin osuutta vastaava, osakkuusyhtiöiden tulososuuden sisältävä EBITA (pro forma 2004) on 10 milj. euroa. Independent Median liikevaihto on viimeisen kolmen vuoden aikana kasvanut vuosittain keskimäärin 25 % ja EBITA 50 %.

Sanoma Magazines International B.V. (Amsterdam, Hollanti) on SanomaWSOY:n aikakauslehtiliiketoimintaryhmä Sanoma Magazinesin liiketoimintayksikkö. Sanoma Magazines on Euroopan viidenneksi suurin aikakauslehtikustantaja. Sanoma Magazines International vastaa sanoma Magazinesin toiminnoista Keski- ja Kaakkois-Euroopassa. Sanoma Magazines julkaisee noin 270 aikakauslehteä 12 Euroopan maassa ja on markkinajohtaja Hollannissa, Suomessa, Belgiassa, Unkarissa ja Tshekissä.


SANOMAWSOY OYJ


Matti Salmi
johtaja, talous ja hallinto

JAKELU: Helsingin Pörssi; keskeiset tiedotusvälineet