SanomaWSOY mukaan radiotoimintaan - Radio Helsinki Helsingin SanomilleSanomaWSOY-konserniin kuuluva Helsingin Sanomat Oy ostaa pääkaupunkiseudulla toimivan paikallisradio Radio Helsingin liiketoiminnan. Radio Helsingin palveluksessa on viisi henkilöä ja 40 vakituista avustajaa. Vuonna 2000 perustettu kanava tavoittaa viikossa noin 50 000 eri kuulijaa.

- Haluamme olla strategiamme mukaisesti monikanavakustantaja. Radio Helsinki on meille kiinnostava avaus radiorintamalle. Se on pieni mutta arvostettu toimija, joka täydentää erinomaisesti tarjontaamme ydinalueellamme, Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toteaa.

- Kauppa vahvistaa osaltaan Helsingin Sanomien monikanavaisuutta sekä lehden asemaa pääkaupunkiseudulla, Helsingin Sanomat Oy:n toimitusjohtaja Pekka Soini sanoo.

Kaupan toteutumisen jälkeen Radio Helsinki vahvistaa erityisesti paikallisuutisointiaan sekä raportoi aktiivisemmin pääkaupunkiseudun tapahtumista ja viihteestä. Kanavan tavoitteena on olla kolmessa vuodessa alueen kuunnelluin kaupallinen paikallisradio kohderyhmässään.

- Helsingin Sanomat ja Radio Helsinki hyödyntävät aktiivisesti cross marketing -mahdollisuuksia. Tämä kasvattaa kanavan kuulijamääriä ja parantaa omalta osaltaan kannattavuutta, Soini jatkaa.

Kanavalla tavoitellaan pääkaupunkiseudun nuoria ja nuorekkaita aikuisia. Sisällöllisesti kanava on lähellä Nyt-liitettä ja Helsingin Sanomien kaupunkitoimitusta. - Radio Helsinki tarjoaa Helsingin Sanomille uuden mahdollisuuden tavoittaa pääkaupunkiseudun nuoria ja vahvistaa lehden tunnettuutta tässä ikäryhmässä, sanoo Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen. Radion ohjelmaprofiili tarjoaa Virkkusen mukaan hyviä mahdollisuuksia yhdistää siihen Nyt-liitteen tapaista aineistoa ja myös kaupunkiuutisia, mikä ajan mittaan vahvistaa sekä Helsingin Sanomia että Radio Helsinkiä.

Radio Helsingin nykyinen toimiva johto on sitoutunut kehittämään kanavaa edelleen uuden omistajan palveluksessa.

- Radioalan yleinen kehitys on ollut kohti tiukkoja formaatteja ja voimakkaasti säädeltyjä musiikin soittolistoja. Radio Helsinki erottuu massasta edukseen ja jatkaa toimintaansa paikallisradioiden alkuperäisen toimintaidean mukaisesti panostaen journalismiin, ennen kaikkea paikalliseen uutisointiin, kulttuuriin, kaupunkisuunnitteluun ja kunnallispolitiikkaan sekä monipuoliseen ja vapaaseen musiikkitarjontaan, Radio Helsingin päätoimittaja Paula Salovaara sanoo.

Kaupan toteutumisen edellytyksenä on, että Valtioneuvosto hyväksyy toimiluvan siirtämisen Helsingin Sanomat Oy:lle. Valtioneuvoston päätös arvioidaan saatavan kesäkuun loppuun mennessä.

Tehty yritysosto toteuttaa SanomaWSOY:n strategiaa toimia Suomessa laajasti median eri osa-alueilla ja keskittyä kansainvälisessä laajenemisessaan aikakauslehtiin, oppimateriaaleihin ja lehtijakeluun.

Helsingin Sanomat Oy kuuluu SanomaWSOY-konsernin Sanoma-liiketoimintaryhmään.

Radio Helsinki on kuultavissa taajuudella 95,2 MHz, HTV:n verkossa taajuudella 104,0 MHz ja internetissä osoitteessa www.radiohelsinki.fi.