Sanoma perustaa Sanoma Business Services -yksikön



Sanoma Osakeyhtiö järjestää uudelleen yrityspalvelujaan kokoamalla Sanoma Business Services -liiketoimintayksikön. Uusi yksikkö parantaa yritysasiakkaiden palvelua, koska se voi tehdä entistä laajempaa ja yhtiörajat ylittävää tuotekehitystä.

Uuteen yksikköön tulevat Taloussanomat Oy, Esmerk-konserni ja Lehtikuva Oy. Niiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2004 oli 26 miljoonaa euroa. Uudella yksiköllä on yli 600 yritysasiakasta.

- Asiakkaamme haluavat entistä enemmän räätälöityjä kokonaispalveluja. Olemme vakuuttuneita, että lisäämällä yhteistyötä pystymme parantamaan palvelukykyämme, Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Sanoma Business Services tekee tiivistä yhteistyötä SanomaWSOY:n muiden liiketoimintaryhmien BtoB-yksiköiden kanssa. Niitä on WSOY:ssä (WSOY Business Information), SWelcomissa (2ndhead) ja Sanoma Magazinesissa.

- Pystymme yhteistyössä tarjoamaan erittäin monipuolista BtoB-tuotevalikoimaa. Tällä liiketoiminta-alueella on meille konsernina kasvupotentiaalia, Pentikäinen perustelee.

Yksiköstä vastaa Sanoman johtoryhmässä Taloussanomien toimitusjohtaja ja vastaava päätoimittaja Juhani Pekkala, 49.

- Uusi yksikkö vahvistaa Sanoman asemaa taloustiedon ja yrityspalveluiden tuottajana. Tavoitteemme on, että pystymme tarjoamaan asiakkaille kaiken heidän tarvitsemansa taloustiedon, Pekkala sanoo.

Uuden yksikön kehitysjohtajaksi on nimitetty KTM, MBA Tarja Soininen, 42. Sanomaan hän siirtyy WSOY:n osastonjohtajan tehtävästä. Hän on toiminut aiemmin mm. Helsinki Median ja Eurocablen markkinointipäällikkönä ja Sanoma Osakeyhtiön suunnittelupäällikkönä.

Samalla Lehtikuvan päätoimittajaksi on nimitetty nykyinen toimituspäällikkö Juha Nousiainen, 51. Hän toimii myös Lehtikuvan vt. toimitusjohtajana.

Sanoma Business Services -liiketoimintayksikön johtoryhmään kuuluvat Pekkalan, Soinisen ja Nousiaisen lisäksi Esmerk-konsernin toimitusjohtaja Derek Cox, 47, ja Esmerkin pohjoismaisesta toiminnasta vastaava Esmerk Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Räsänen, 54.

Taloussanomat Oy:hyn kuuluvat Taloussanomat- ja ITviikko-lehdet, uutistoimisto Startel sekä digitoday.fi-portaali. Esmerk tuottaa bisnesinformaatiota eri puolilta maailmaa seuraten 130:n maan tiedotusvälineitä lähes 30:llä kielellä. Lehtikuva on Suomen johtava täyden palvelun kuvatoimisto. Järjestely ei muuta millään tavalla Taloussanomien, Esmerkin tai Lehtikuvan nykyisiä asiakkuuksia tai sopimuksia.