Sanoma Lehtimedia myy Etelä-Karjalan Jakelun Suomen Postille



SanomaWSOY-konsernin Sanoma Lehtimediaan kuuluva Etelä-Saimaan Sanomalehti Oy on myynyt Etelä-Karjalan Jakelu Oy:n liiketoiminnan Suomen Posti Oyj:lle. Kauppa astuu voimaan 1.9.2005. Etelä-Karjalan Jakelu vastaa lappeenrantalaisen päivälehden Etelä-Saimaan ja muiden varhaisjakelussa olevien sanomalehtien jakelusta Etelä-Karjalan alueella. Kaupalla ei ole vaikutusta postin jakelun aikatauluihin.

Sanoma Lehtimedian tavoitteena on turvata järjestelyllä jatkossakin laadukas varhaisjakelu, joka on merkittävä kilpailutekijä suomalaiselle lehdistölle. Jakeluliiketoiminnan myyminen maan johtavalle jakelijalle parantaa mahdollisuuksia kehittää jakelun laatua ja tehokkuutta Etelä-Karjalan alueella. Sanoma Lehtimedia jatkaa tiivistä yhteistyötä Suomen Postin kanssa Lappeenrannan alueen varhaisjakelua koskevissa asioissa.

? Näemme Lappeenrannan alueen jakelun kehittämisen toteutuvan parhaiten Postin omistuksessa. Liiketoimintasiirto luo uudenlaisen kehityspohjan jakelutyölle. Tavoitteena on varmistaa kustannustehokas jakelutoiminta, jolloin lehden hinta pysyy jatkossakin kilpailukykyisellä tasolla, Sanoma Lehtimedian toimitusjohtaja Antti Mäkelä sanoo.

? Sanoma ulkoisti muutama vuosi sitten Postille Leijonajakelun. Etelä-Karjalan Jakelun myyminen on johdonmukaista jatkoa tälle toimenpiteelle, josta Sanomalla on myönteisiä kokemuksia. Keskitymme Sanoman ydinosaamiseen, jota on lehtien tekeminen, Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Kauppa toteuttaa SanomaWSOY:n strategiaa keskittyä ydinliiketoimintaansa ja myydä pois siihen kuulumattomat liiketoiminnat.

Etelä-Karjalan Jakelun työntekijät jatkavat Postin palveluksessa vanhoina työntekijöinä.


Etelä-Karjalan Jakelun liikevaihto vuonna 2004 oli 3,2 milj. euroa. Yrityksessä työskentelee noin 120 lehdenjakajaa.

Sanoma Lehtimediaan kuuluvat päivälehdet Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat, kaupunkilehdet Lappeenrantalainen ja Kaupunkilehti Seiska sekä paikallislehdet Uutisvuoksi Imatralla, Anjalankosken Sanomat, Pitäjänuutiset Mäntyharjussa, Kaakonkulma Virolahdella, Joutseno sekä Luumäen lehti.


Suomen Posti
Suomen Posti on viestinvälityksen ja logistiikan johtava yritys Suomessa ja valituilla markkinoilla Pohjois-Euroopassa. Postin liiketoiminta on organisoitu kolmeen liiketoimintaryhmään: Viestinvälitykseen, Logistiikkaan ja Informaatiologistiikkaan, joka käyttää Itella-nimeä. Työntekijöitä Posti-konsernissa on yli 23 000 ja se kuljettaa päivittäin lähes 11 miljoonaa lähetystä. Postin liikevaihto vuonna 2004 oli 1 235 miljoonaa euroa.