Sanoma Kaupunkilehdet ostaa Nöjesguidenin



Sanoma Kaupunkilehdet Oy on ostanut Nöjesguiden-lehden Medianorth Group Oy:ltä. Nöjesguiden jaetaan yli 350 pisteen kautta kerran kuukaudessa Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Lehden jakelumäärä on 80 000 kappaletta.

Nöjesguiden on osa ketjua, jonka muut lehdet ilmestyvät Ruotsissa (nimellä Nöjesguiden) ja Norjassa (nimellä Natt&Dag). Kaupassa siirtyi Sanoma Kaupunkilehtien omistukseen Suomessa ilmestyvä lehti ja sen internet-toiminnot.

- Nöjesguiden sopii Sanoma Kaupunkilehtien tuoteperheen täydennykseksi. Se lisää tarjontaamme nuorille ja aktiivisille kaupunkilaisille sekä lisää resurssejamme tapahtumatiedon välittämiseen ja nettitoimintaan, Sanoma Kaupunkilehdet Oy:n toimitusjohtaja Niko Ruokosuo sanoo.

Nöjesguidenin myötä Sanoma Kaupunkilehdillä on entistä paremmat mahdollisuudet tarjota ilmoittajille kattavaa peittoa, eri jakelukanavia ja erilaisiin tuotteisiin perustuvaa kohderyhmätarjontaa.

Nöjesguidenin vastaavana päätoimittajana aloittaa syyskuun alussa Janne Kaijärvi, joka toimii myös Uutislehti 100:n ja Kaupunkilehti Kympin vastaavana päätoimittajana.

- Tavoitteemme on nostaa Nöjesguiden oman kohderyhmänsä luetuimmaksi lehdeksi lähivuosina. Se edellyttää panostusta ennen kaikkea lehden sisältöön. Nöjesguiden sopii erinomaisesti yhteistoimitukseemme, Kaijärvi arvioi.

- Nöjesguiden on parissa vuodessa kehittynyt vahvaksi haastajaksi nuorisolehtimarkkinoilla. Lehden siirtyminen Sanoma Kaupunkilehtien omistukseen vahvistaa entisestään sen asemaa ja takaa erinomaiset kehitysmahdollisuudet. Pidän tehtyä kauppaa luontevana osana Medianorth Groupin kehitystä, sanoo Medianorth Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Saini.

- Nöjesguiden avaa meille uuden oven nuorisolehtimarkkinaan, joka on yksi kaupunkilehtimarkkinan osa. Haluamme edelleen määrätietoisesti parantaa asemaamme nuorten mediakuluttajien keskuudessa, Sanoman toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

- Sanoman lehtien tavoitettavuus 20-29-vuotiaiden nuorten keskuudessa noussut TNS Gallupin mukaan vuoden aikana 61 prosentista 68 prosenttiin Uudenmaan alueella. Hyvä kehitys johtuu pääosin lisääntyneestä kaupunkilehtitarjonnastamme, jota kehitämme edelleen, Pentikäinen toteaa.

Nöjesguidenin henkilöstö jatkaa uuden työnantajan palveluksessa.