Rautakirjan perustietotekniikka Fujitsun Patja-palveluunRautakirja-konserni ja Fujitsu Services Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka perusteella Fujitsu ryhtyy tuottamaan perustietotekniikan palveluita Rautakirjalle Patja-toimintamallin mukaan. Kolmivuotiseen palvelusopimukseen sisältyvät Rautakirjan hallinnon työasemat, lähiverkon ylläpito, internet-yhteydet ja asiakastuki.

Kaikkiaan sopimuksessa on mukana lähes 800 työasemaa, jotka sijaisevat Rautakirjan Koivuvaaran pääkonttorissa, 16 aluekonttorissa eri puolilla Suomea sekä Tallinnan kioskikaupan konttorissa. Rautakirjan Patja-palvelu tulee käyttöön vaiheittain ensi vuoden alkupuolella siten, että kaikki palvelut on siirretty Fujitsun vastuulle kevään 2006 aikana. "Fujitsu on erikoistunut työasemapalveluiden tuottamiseen ja voitti tiukan tarjouskilpailun yli sadan asiakasyrityksen ja yli sadantuhannen hoidossaan olevan työaseman tuoman rutiinin ansiosta. Toki hintakin oli tärkeä valintaperuste, joskin kiinnitimme erityisesti huomiota palveluiden kattavuuteen ja palvelun nopeuteen", Rautakirjan tietohallintojohtaja Ville Ahola kuvailee.

Patja-palvelun laadun mittauksessa käytetään hyväksi kohtaamiskyselyä, jonka avulla asiakas voi antaa palautetta välittömästi jokaisen palvelutapahtuman jälkeen.
"On hienoa, että jokaisen soiton jälkeen on mahdollisuus välittömästi antaa palautetta saamastaan palvelusta. Tätä mahdollisuutta tulemme ehdottomasti käyttämään, koska se antaa meille mahdollisuuden kehittää palvelusta täsmälleen tarpeitamme vastaava," Ahola toteaa.

Lisätietoja:

Tietohallintojohtaja Ville Ahola, Rautakirja, puh. 0400 447 927, ville.ahola@rautakirja.fi
Myyntipäällikkö Ari Vehniä, Fujitsu, puh. 050 372 5342, ari.vehnia@fi.fujitsu.comRautakirja-yhtymä on kansainvälistyvä, kuluttajalähtöinen kauppa- ja palveluyritys, joka keskittyy lehtien tukku- ja vähittäiskauppaan sekä erikoisvähittäiskauppaan. Rautakirjan keskeiset liiketoiminta-alueet ovat: kioskikauppa, lehtitukkukauppa, kirjakauppa, elokuvateatterit ja monitoimiareenat. Suomen lisäksi yhtymällä on toimintaa Virossa, Latviassa, Liettuassa, Tshekissä, Romaniassa, Saksassa ja Venäjällä. Rautakirja on osa Pohjois-Euroopan dynaamisinta viestintäkonsernia SanomaWSOY:tä.

Fujitsu Services Oy on tietotekniikan palvelutoimittaja. Yrityksen kehittämät Patja- ja Sohva-toimintamallit siirtävät asiakkaiden perustietotekniikan ja operatiiviset sovellukset Fujitsun vastuulle, jolloin asiakas voi keskittyä omiin, todellista kilpailuetua tuottaviin sovelluksiinsa. Fujitsun osaaminen mobiilipalveluissa, tietoturvassa ja SAP-ratkaisuissa on tunnustettua huippuluokkaa. Suomen Fujitsu kuuluu maailmanlaajuiseen Fujitsu-ryhmään, joka on maailman kolmanneksi suurin it-palvelujen toimittaja. Fujitsu Services Oy:n vuosiliikevaihto on noin 300 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on Suomessa 1 900 henkilöä. Maailmanlaajuisesti Fujitsussa on lähes 160 000 työntekijää yli 60 maassa. Lisää tietoa: fi.fujitsu.com