SanomaWSOY-konserniin kuuluva Rautakirja on ostanut Moskovan alueella toimivan lehtijakeluyhtiö OOO TK Pressekspon. Pressekspo siirtyy Rautakirjalle SanomaWSOY-konserniin kuuluvasta Sanoma Magazinesista, jonka haltuun yhtiö tuli Sanoma Magazinesin hankkiessa Venäjän johtavan aikakauslehtikustantajan, Independent Median, vuoden alussa. Kaupan toteutumisen ehtona on Venäjän kilpailuviranomaisten hyväksyntä.

Kauppa on ensimmäinen askel Rautakirjan tavoitteeseen saavuttaa johtavan lehtijakelijan asema Venäjän merkittävimmillä talousalueilla. Tällä hetkellä Rautakirja on markkinajohtaja lehtijakelu-toiminnassa Suomen lisäksi Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Romaniassa.

- Lehtijakelu on yksi SanomaWSOY-konsernin kolmesta kansainvälistämisalueesta. Tavoitteemme on laajentaa toimintaamme yritysostojen myötä myös tulevaisuudessa ja haluamme olla viiden vuoden kuluttua Venäjän johtava lehtijakeluyhtiö, toteaa Rautakirjan toimitusjohtaja Erkki Järvinen. Järvisen mukaan Rautakirjalla on osaamista, jota voidaan hyvin hyödyntää Venäjän kilpailluilla, mutta hajanaisilla markkinoilla.

Pressekspo toimii Moskovan alueella, jossa sillä on noin 15 %:n markkinaosuus lehtien modernista irtonumerojakelusta. Yhtiö työllistää 113 henkilöä. Pressekspon asiakkaina ovat mm. 30 super-marketin Sedmoy kontinent -ketju sekä muita supermarketteja ja huoltoasemaketjuja. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Dimitri Lopatin.

Lisätietoja: Toimialajohtaja Raimo Kurri, Rautakirja Oy, puh. 09 852 8407 tai 0400 443 742

SANOMAWSOY OYJ


Matti Salmi
johtaja

talous ja hallinto


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet