Helsingin Sanomien rakenneuudistus tuo Kaupunki-sivuston alkuun



Lähijournalismilla lähemmäs lukijoita

Helsingin Sanomien rakenne uudistuu ensi syksynä, 16. marraskuuta 2005. Uudistuksella tehostetaan paikallisten asioiden seurantaa ja lisätään vuorovaikutusta kasvattamalla lukijoiden mielipiteiden saamaa palstatilaa sekä lehdessä että verkossa.

- Kaupunki-sivuston sijoittuminen A-osaan heti kotimaan sivujen jälkeen lisää paikallisten uutisten näkyvyyttä lehdessä. Mielipidesivusto laajenee yhdestä sivusta lähes kahdeksi sivuksi, jotta lukijat saisivat äänensä entistäkin paremmin kuuluviin. Haluamme lisätä vuorovaikutteisuutta, Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Mika Pettersson sanoo.

- Helsingin Sanomat on sekä valtakunnallinen että paikallinen lehti. Kaupunki-sivuston siirtäminen ja sen sisällön terävöittäminen antavat paremmat mahdollisuudet huolehtia myös lehden paikallisesta roolista, Pettersson lisää.

Helsingin Sanomien pääkirjoitussivu siirtyy sivulle A 2. Sää on uudistuksen jälkeen A-osan takasivulla.

Helsingin Sanomien B-osan alussa ovat ulkomaanuutiset. Niiden jälkeen tulevat talousuutiset ja pörssiaineisto, matkailuilmoitukset ja urheilu-uutiset. Uutta B-osassa on myös Kauppapaikka koko pääkaupunkiseutua kattaville vähittäiskaupan ilmoittajille.

Nykyisestä C-osasta kehittyy uusi Tänään-osa, jossa ovat kulttuurin uutiset ja arviot, ajankohtaiset henkilöuutiset, perheilmoittelu, laajennettu mielipidesivusto ja Minne mennä -sivu.

D-osan toimitussivut säilyvät entisellään. Uutta osassa ovat alueellisesti kohdistettu vähittäiskauppailmoittelun markkinapaikka.

- Uudistus on osa Helsingin Sanomien jatkuvaa kehittämistä. Odotamme, että Kaupunki-sivujen siirto auttaa lukijoita löytämään paikalliset uutiset ja niiden taustat entistä paremmin, Pettersson sanoo.