Hampurin monitoimiareena RautakirjalleJokerit-konserniin kuuluvan Hampurin hallin rahoituspääoman uudelleenjärjestelyjen seurauksena
Rautakirja on lunastanut JHC Arena Holdingin koko osakekannan ja samalla saanut määräysvallan sen tytäryhtiössä D+J Arena Hamburgissa.

Rautakirja on vuodesta 1999 lähtien ollut mukana Jokerit-konsernissa yhtenä merkittävimmistä osakkeenomistajista. Konserniin kuuluva JHC Arena Holding on harjoittanut kansainvälistä monitoimiareenoiden suunnittelun ja rakentamisen konsultointia sekä hoitanut tytäryhtiönsä kautta Hampuriin vuonna 2002 rakennuttamansa hallin operointia. Rautakirja on omistanut JHC Arena Holdingista suoraan tai välillisesti 48,2 %.

Yhtiöiden tulokset ovat kehittyneet myönteisesti, mutta D+J Arena Hamburgin rahoitusrakenne on osoittautunut raskaaksi ja siksi se vaatii rahoituspääoman uudelleenjärjestelyjä. Järjestelyjen seurauksena Rautakirja on hankkinut JHC Arena Holdingin koko osakekannan ja yrityksestä on tullut Rautakirjan täysin omistama tytäryhtiö. Yhtiöiden tasearvo on noin 80 milj. euroa. Liikevaihdon arvioidaan vuonna 2005 olevan noin 12,5 milj. euroa ja tuloksen ennen poistoja ja korkoja (EBITDA) noin 6 milj. euroa.

- Hampurin hallin operatiivinen toiminta on mennyt hyvin, jääkiekko-ottelut ja konsertit ovat olleet lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä ja tapahtumia on ollut suunnitelmien mukaisesti. Koska nykyinen rahoitusrakenne on osoittautunut yritykselle raskaaksi, on päätetty järjestelyistä, joihin kuitenkaan Jokerit HC Oy ei ole pystynyt osallistumaan, toteaa Jokereiden hallituksen puheenjohtaja Harry Harkimo. Harkimon mukaan konsulttiliiketoiminta integroidaan jatkossa osaksi Jokerit HC:tä.

- Rautakirjan päätös lähteä Jokerit-konsernin omistajaksi perustui siihen, että näimme synergiamahdollisuuksia areenaliiketoiminnan ja monisalielokuvateattereidemme välillä, kertoo Rautakirjan toimitusjohtaja Erkki Järvinen. Hänen mukaansa yhteistyö tulee nyt tiivistymään entisestään, ja yksiköillä on paljon sekä annettavaa että opittavaa toinen toisiltaan.

Rautakirja omistaa edelleen 36,4 % Jokerit HC Oy:stä eikä toteutettu kauppa vaikuta Suomen toimintaan.


Lisätietoja antavat:
Rautakirja Oy, toimitusjohtaja Erkki Järvinen, puh. 0400 - 455 913
Jokerit HC Oy, hallituksen puheenjohtaja Harry Harkimo, puh. 0400 - 226 666