SanomaWSOY-konserniin kuuluva Sanoma Osakeyhtiö ostaa Uutislehti 100:n julkaisuoikeudet Janton Oyj:ltä. Uutislehti 100:n liiketoiminta siirtyy Sanoma Osakeyhtiölle kesäkuun alusta alkaen.

Uutislehti 100 on lukijoille maksuton, viisi kertaa viikossa ilmestyvä lehti, jota jaetaan pääkaupunkiseudulla pääasiassa joukkoliikennevälineissä. Lehti on perustettu vuonna 1997. Lukijoita Uutislehti 100:lla on keskimäärin 243 000. Lehden liikevaihto vuonna 2003 oli 2,3 miljoonaa euroa.

- Uusimaa on Sanoma Osakeyhtiön keskeinen markkina-alue. Uskomme hyvin tehdyn joukkoliikennelehden täydentävän Sanoman sisältö- ja mediatarjontaa ydinalueellamme, Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

- Olemme tiiviisti seuranneet joukkoliikenne- ja ilmaisjakelulehtien markkinoita. Ulkomaiset esimerkit osoittavat, että nämä lehdet ovat kehittyvä ilmoitusmedia. Ne myös kasvattavat lukijoita perinteisille sanomalehdille, Pentikäinen lisää.

- Tavoitteenamme on kehittää liiketoimintojamme tasapainoisesti siten, että varmistamme jatkuvan kasvun ja kannattavuuden. Uutislehti 100 on hyvä lisä Sanoman tuotteistoon.

Uutislehti 100:n toimitus- ja markkinointihenkilöstö jatkaa uuden työnantajan palveluksessa. Jakelupalvelun Sanoma Osakeyhtiö ostaa jatkossa Janton Oyj:ltä. Uutislehti 100:n painatus siirtyy Helsingin Sanomien lehtipainoon Sanomalaan elokuun alusta lukien.

Toimintaa varten perustettavan yhtiön toimitusjohtajana toimii Kari Kivelä, joka jatkaa myös Startel Oy:n toimitusjohtajana.


Lisätietoja:
Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, puh. 09-122 2000
Startel Oy:n toimitusjohtaja Kari Kivelä, puh. 09-122 4200


SANOMAWSOY OYJ


Raija Kariola
johtaja
sijoittajasuhteet ja konserniviestintä


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet