SanomaWSOY-konsernin toiminta kehittyi hyvin myönteisesti vuoden ensimmäisellä puoliskolla. - Tulos on parantunut siitä huolimatta, että kertaluonteisia eriä kertyi vähemmän kuin viime vuonna. Panostimme johdonmukaisesti sekä taloudellisten että strategisten tavoitteiden toteuttamiseen, SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen kuvailee tammi - kesäkuun kehitystä.

SanomaWSOY:n tulos kehittyi hyvin ja liikevoitto kasvoi tammi - kesäkuussa 13,4 %. Liikevoitto kasvoi Sanoma Magazinesissä, Sanomassa ja SWelcomissa. Tulos ennen satunnaisia eriä kasvoi 38,6 %.

Johdonmukaista suunnitelmien toteuttamista

- SanomaWSOY-konsernin hyvä kehitys on ollut liiketoimintojen johdonmukaisen työn ansiota suunnitelmien toteuttamisessa, Syrjänen sanoo. - Kehittyvät ilmoitusmarkkinat antavat osaltaan vetoapua. Tosin mainonta on piristynyt vasta osassa SanomaWSOY:n markkina-alueista.

Liiketoimintaa kehitettiin ensimmäisellä vuosipuoliskolla: Sanoma Magazines mm. lanseerasi 16 uutta aikakauslehteä, ja Sanoma puolestaan teki strategisen panostuksen Uutislehti 100:aan.

Rautakirja avasi Hiparion-sopimuksella oven Romanian markkinoille heinäkuussa. Samoin heinäkuussa WSOY sopi Hollannissa ja Belgiassa toimivan oppimateriaalikustantaja Malmberg Investmentsin ostamisesta. Kauppa on jatkoa WSOY:n oppimateriaalikustantamisen kansainvälistämiselle, joka alkoi keväällä, kun WSOY hankki enemmistöomistuksen puolalaisesta Young Digital Polandista (YDP).

- Malmbergin integrointi konserniin tehdään huolellisesti aikaisempia kokemuksia hyödyntäen. Samalla jatketaan uusien laajentumishankkeiden suunnittelua, Syrjänen toteaa.Kansainvälistäminen jatkuu

- Konsernin kehittäminen jatkuu. Toimintaa laajennetaan ja kansainvälistetään. Toisaalta myös keskittyminen ydinliiketoimintaan jatkuu, Syrjänen painottaa.

- Kansainvälisistä keihäänkärjistämme aikakauslehdet jatkavat kasvuaan. Esimerkiksi Venäjän markkinat kiinnostavat. Oppikirjakustantamisen kansainvälistäminen on päässyt hyvään alkuun ja jatkuu. Lehtijakelua kansainvälistetään edelleen askel askeleelta. Myös muissa liiketoimintaryhmissä luodaan valmiuksia kansainvälistämiselle.

SanomaWSOY:n koko vuoden kannattavuuden arvioidaan edelleen kehittyvän hyvin. - Konserni on hyvässä iskukunnossa. Useissa yksiköissä jatketaan erilaisia tehostamisohjelmia. Painopistealueemme ovat selvät ja toimintamme on erittäin johdonmukaista. Myönteinen markkinakehitys vaikuttaa omalta osaltaan, Syrjänen tiivistää.


SANOMAWSOY OYJ


Raija Kariola
johtaja
sijoittajasuhteet ja konserniviestintä


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet