- Tulos osaketta kohden yli kolminkertaistui

SanomaWSOY paransi vuonna 2003 tulostaan merkittävästi. - Operatiivinen toiminta onnistui erinomaisesti. Lisäksi vahvistimme tulosta ja kassavirtaa jatkamalla ydinliiketoimintaan kuulumattomien omaisuuserien myyntiä strategiamme mukaisesti, kuvailee vuotta toimitusjohtaja Hannu Syrjänen.

SanomaWSOY:n hyvä kehitys jatkui ja haastavasta markkinatilanteesta huolimatta tulos kehittyi erinomaisesti myös viimeisen vuosineljänneksen aikana. Vuonna 2003 liikevoitto kasvoi 53 % ja liikevoitto ilman konserniliikearvon, liikearvon ja aineettomien oikeuksien poistoja (EBITA) 24 %. Myös tulos ennen satunnaisia eriä nousi 53 % ja tulos osaketta kohden yli kolminkertaistui.

Hyvä vuosi kaikissa liiketoimintaryhmissä

Syrjänen toteaa SanomaWSOY:n kaikkien liiketoimintaryhmien selvinneen haastavasta vuodesta hienosti. Vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi kaikissa liiketoimintaryhmissä. Liikevaihto kasvoi eniten Rautakirjassa ja SWelcomissa.

- Sähköisen viestinnän tulosparannus ja nousu kannattavaksi on erinomainen saavutus. Markkina-asemaa vahvistettiin selvästi. Aikakauslehtitoiminta jatkoi vahvaa kannattavuuttaan vaikeassa markkinatilanteessa; erityisesti on syytä mainita Unkarin,Suomen ja Belgian liiketoiminnot. Hollannin aikakauslehtimarkkinat olivat erityisen haasteelliset, mutta organisaatio sai aikaan hyvää tulosta, Syrjänen mainitsee.

- Mitoitimme konsernin kulut oikein ja pidimme ne kurissa. Näin saavutimme merkittävän tulosparannuksen maltillisellakin kasvulla.

- Varsinaisessa liiketoiminnassa toteutettiin useita kehityshankkeita: Rautakirjan fuusio toteutettiin maaliskuussa. Helsingin Sanomat uudistettiin rakenteellisesti, ja uusi paino otettiin käyttöön. IS Liiketoimintayksikössä tehtiin merkittäviä kehityshankkeita ja mm. Veikkaaja-lehti liitettiin tuoteperheeseen. Aikakauslehtipuolella lanseerattiin kahdeksan lehteä ja tehtiin markkina-avaus Bulgariaan. Finnkino avasi uudet monisalielokuvateatterit Latviassa, Liettuassa ja Suomessa. Laajakaistainternet oli vuoden menestyjiä, ja sähköisen oppimisen palvelut monipuolistuivat edelleen.

Iskukunnossa vuonna 2004

Ennusteiden mukaan kansantalous SanomaWSOY:n toimintamaissa kasvaa vuonna 2004 edellisvuotta nopeammin, mutta kuitenkin erittäin maltillisesti. - Siten meidän on myös tänä vuonna sopeutettava toimintamme hitaaseen kasvuun ja pidettävä huolta tehokkaasta kustannushallinnasta ja kulukurista.

Syrjänen muistuttaa, että SanomaWSOY kohtaa vuoden 2004 haasteet "hyvässä iskukunnossa".

- Kaikkien liiketoimintayksikköjemme suunnitelmissa on paljon tulevaisuuteen tähtääviä kehitys- ja kasvuhankkeita. Lisäksi pidämme kiinni hyvästä kannattavuuskehityksestä. Vuoden 2001 iso aikakauslehtiyrityskauppa ja vuoden 2003 Rautakirja-järjestelyt on nyt saatu sellaiseen vaiheeseen, että uusien kasvuhankkeiden toteuttaminen on mahdollista niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

- Panostamme edelleen henkilöstön kehittämiseen ja osaamiseen. Hyviksi koetut koulutusohjelmamme jatkuvat täysipainoisesti. Ne tukevat vahvaa asiakaslähtöistä tuotekehitystä ja toimintaa, Syrjänen listaa.


SANOMAWSOY OYJ


Raija Kariola
johtaja
sijoittajasuhteet ja konserniviestintä


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet