Yrityskauppa, jolla SanomaWSOY:n liiketoimintaryhmä WSOY osti Hollannissa ja Belgiassa toimivan oppimateriaalikustantaja Malmberg Investments B.V.:n, on saatu päätökseen. Kauppaa koskeva sopimus allekirjoitettiin 15.7.2004. Velaton ja kassaton kauppahinta on 221,9 milj. euroa. Hollannin ja Belgian kilpailuviranomaiset sekä Malmbergin henkilöstöneuvosto (works council) ovat hyväksyneet kaupan.

Malmbergin tiedot yhdistetään WSOY:n ja SanomaWSOY:n lukuihin vuoden 2004 viimeisellä neljänneksellä takautuvasti 15.7. alkaen. Kaupan vaikutus SanomaWSOY:n ja sen liiketoimintaryhmän WSOY:n tulokseen on toteutumisajankohdan vuoksi vähäinen vuonna 2004, mutta selvästi positiivinen vuonna 2005.

WSOY:n liikevaihto yhdessä Malmbergin kanssa (pro forma 2003) on 305,0 milj. euroa. Oppimateriaalikustantaminen muodostaa jatkossa oman liiketoimintansa, WSOY Educationalin, joka toimii Hollannissa, Belgiassa, Suomessa ja Puolassa. WSOY:n oppimateriaalien kustannustoiminta Suomessa keskitetään WSOY Educational Finlandiin.


SANOMAWSOY OYJ


Raija Kariola
johtaja
sijoittajasuhteet ja konserniviestintä


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet