Sanoma perustaa kaupunkilehtiä ja laajentaa Kellokas-lehtien toimintaa



SanomaWSOY-konserniin kuuluva Sanoma Osakeyhtiö perustaa pääkaupunkiseudulle oman kaupunkilehtiketjunsa vuonna 2005. Sanoman kaupunkilehdet ilmestyvät kaksi kertaa viikossa ja niitä jaetaan ilmaiseksi pääkaupunkiseudulla ja muutamissa Uudenmaan kunnissa suorajakeluna.

Uuteen lehtiketjuun kuuluvat lehdet alkavat ilmestyä ainakin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa sekä läntisellä Uudellamaalla. Lehtien nimet ja tarkemmat painosmäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Tuusulassa, Keravalla ja Järvenpäässä jaettava Kellokas sekä Hyvinkään Kellokas alkavat ilmestyä loppuvuodesta kahdesti viikossa. Kaksipäiväiseksi siirtyminen on luonnollinen jatko Kellokkaan viime vuosien voimakkaalle kasvulle. Kellokkaan painosmäärä on 46 500 ja Hyvinkään Kellokkaan 26 500.

Kellokas-lehtiperhe laajenee keväällä myös Nurmijärvelle, kun Nurmijärven Kellokas aloittaa toimintansa. Nykyisten lehtien tapaan myös Nurmijärven painos nojaa vahvaan paikalliseen toimitukselliseen sisältöön.

"Maksulliset lehdet ovat Helsingin Sanomien johdolla vastakin Sanoman selkäranka. Tarvitsemme kuitenkin myös ilmaislehtiä pystyäksemme tarjoamaan monipuolista tuotevalikoimaa sekä ilmoittaja- että lukija-asiakkaillemme", Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen perustelee.

Kaupunkilehdet tulevat osaksi Sanoma Kaupunkilehdet Oy:tä, jonka toimitusjohtajana aloittaa 1.12.2004 DI Niko Ruokosuo. Hän siirtyy tehtäväänsä Los Angeles Timesin tytäryhtiön Recycler Classifiedsin toimitusjohtajan tehtävästä.