SanomaWSOY:n suurimpaan liiketoimintaryhmään Sanoma Magazinesiin kuuluva liiketoimintayksikkö Sanoma Magazines Finland on tänään allekirjoittanut kauppasopimuksen 100-prosenttisesti omistamansa ruotsalaisen aikakauslehtikustannusyhtiö Milvus Förlags AB:n koko osakekannan myymisestä ruotsalaiselle Medströmsförlagen AB:lle. Kauppa päätetään 3.5.2004. Milvus Förlags AB kustantaa Utemagasinet- ja Åka Skidor -lehtiä.

Nyt tehty kauppa toteuttaa strategiaa, jonka mukaan SanomaWSOY luopuu ydinliiketoimintaansa liittymättömistä toiminnoista ja omaisuudesta.

- Sanoma Magazines Finlandin liiketoiminta on ollut verrattain pientä Ruotsissa. Strategiansa mukaan Sanoma Magazines keskittää toimintansa sellaisiin maihin, joissa se voi saavuttaa johtavan markkina-aseman. Luovuttuamme Ruotsin toiminnoistamme Sanoma Magazines toimii yhdeksässä maassa ja sillä on johtava markkina-asema Suomen lisäksi Hollannissa, Belgiassa, Unkarissa ja Tshekin tasavallassa, toimitusjohtaja Raili Mäkinen Sanoma Magazines Finlandista toteaa.

Kaupalla on positiivinen vaikutus Sanoma Magazines Finlandin vuoden 2004 tulokseen.


Medströmsförlagen AB on norjalaisen Hjemmet Mortensen AS:n kokonaan omistama yhtiö, joka kustantaa noin 15 aikakauslehteä Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2003 oli 265 miljoonaa Ruotsin kruunua ja henkilömäärä 115. Hjemmet Mortensenin liikevaihto vuonna 2003 oli 1,5 miljardia Norjan kruunua. Henkilöstöä yrityksessä on noin 700.

Sanoma Magazines on Euroopan neljänneksi suurin aikakauslehtikustantaja, joka toimii yhdeksässä Euroopan maassa ja julkaisee 232 aikakauslehteä. Sanoma Magazinesin liikevaihto vuonna 2003 oli 1 028,4 miljoonaa euroa ja henkilöstöä yhtiössä on noin 3 900. Sanoma Magazines Finland on Suomen suurin aikakauslehtikustantaja ja markkinajohtaja naisten- ja perhelehdissä sekä lasten ja nuorten julkaisuissa. Sanoma Magazines Finlandin liikevaihto vuonna 2003 oli 171,2 miljoonaa euroa ja 37 virallisesti tarkastetun aikakauslehden yhteislevikki yli 2 miljoonaa kappaletta.


SANOMAWSOY OYJ


Raija Kariola
johtaja
sijoittajasuhteet ja konserniviestintä


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet


Lisätietoja:
Suunnittelujohtaja Elina Männikkö, Sanoma Magazines Finland, puh. 040-709 4232