- SanomaWSOY:lle 17. toimintamaa

SanomaWSOY:n aikakauslehtiliiketoimintaryhmän Sanoma Magazinesin tytäryhtiö Sanoma Magazines International aloittaa toiminnan Serbia ja Montenegrossa helmikuussa 2005.

Serbia ja Montenegroon perustetaan Sanoma Magazines SMG d.o.o., ja ensimmäinen aikakauslehti julkaistaan suunnitelmien mukaan keväällä 2005. Serbia ja Montenegro sopii Sanoma Magazines Internationalin strategiaan laajentua Keski- ja Itä-Eurooppaan. Serbian aikakauslehtimarkkina on kehittymätön ja antaa Sanoma Magazines Internationalille mahdollisuuden hyödyntää ydinosaamistaan: luoda aikakauslehtikonsepteja paikallisille markkinoille.

Sanoma Magazines Zagrebin toimitusjohtaja Peter van Kol vastaa myös Sanoma Magazines Internationalin Serbia ja Montenegron toiminnoista. Paikallista toimintaa Serbia ja Montenegrossa johtaa kustantaja Frank Hitzert.

Serbia ja Montenegro koostuu kahdesta tasavallasta, Serbiasta ja Montenegrosta, joilla on omat hallituksensa, sekä kahdesta autonomisesta maakunnasta, Kosovosta ja Vojvodinasta. Serbia ja Montenegro on kehittyvä keskisuuri markkina-alue. Maassa asuu 10,8 miljoonaa ihmistä, ja se on potentiaalinen kasvualue Sanoma Magazines Internationalille.

Sanoma Magazines International on osa SanomaWSOY:n aikakauslehtiliiketoimintaryhmää, Sanoma Magazinesia, joka on Euroopan viiden suurimman aikakauslehtikustantajan joukossa. Ryhmä julkaisee 230 aikakauslehteä yhdeksässä eri maassa. Se on markkinajohtaja Belgiassa, Hollannissa, Suomessa, Unkarissa ja Tshekin tasavallassa ja toimii myös Kroatiassa, Romaniassa, Slovakiassa ja Bulgariassa.

SanomaWSOY on Pohjoismaiden johtava viestintäkonserni, jolla on toimintaa 16 maassa. Konserniin kuuluu viisi liiketoimintaryhmää: Sanoma Magazines, Sanoma, SWelcom, WSOY ja Rautakirja. SanomaWSOY:n liikevaihto vuonna 2003 oli 2,4 miljardia euroa.


SANOMAWSOY OYJ


Raija Kariola
johtaja
sijoittajasuhteet ja konserniviestintä


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet