SanomaWSOY-konserniin kuuluva Rautakirja on solminut esisopimuksen ostaakseen 51 % romanialaisesta lehtijakeluyhtiö Hiparion Distributionista. Yhtiön markkinaosuus koko Romanian lehtijakelutoiminnasta on lähes 30 % ja liikevaihto kuluvana vuonna noin 12 miljoonaa euroa. Yhtiö siirtyy Rautakirjan omistukseen syksyllä.

- Tämä yrityshankinta on jatkoa Rautakirjan kansainvälistymistavoitteille keskeisimmillä liiketoiminta-alueillamme. Lehtijakelu on myös Rautakirjan emoyhtiön SanomaWSOY:n kannalta kiinnostava kansainvälistettävä toimiala. Romaniassa SanomaWSOY-konsernilla on jo aikakauslehtitoimintaa, joten etsimme myös tätä kautta synergiamahdollisuuksia, kiteyttää Rautakirjan toimitusjohtaja Erkki Järvinen.

Hiparion Distribution on vuonna 1999 perustettu yhtiö, jonka pääkonttori ja lehtilähettämö sijaitsevat Cluj-Napocassa. Lisäksi yhtiöllä on toinen Bukarestissa sijaitseva lehtilähettämö. Lehtikuljetukset hoidetaan pääosin Hiparion Distributionin omalla kalustolla. Yhtiö työllistää noin 240 henkilöä.

Hiparion Distributionin jakelun piirissä on noin 300 lehteä, joista 60 % on aikakauslehtiä ja loput sanomalehtiä. Yhtiö hoitaa lehtijakelun suoraan noin 400 myyntipisteeseen ja 350 pienen tukkuliikkeen kautta sen edustamat tuotteet leviävät 4 500:aan myyntipisteeseen.

Rautakirjan nyt ostaman omistusosuuden myyjinä ovat sekä paikalliset kustantajat että yhtiön pääomistaja Catalin Berari, jonka omistusosuudeksi kaupan jälkeen jää 48 %. Kustantajien muodostama yhdistys jää yhtiöön prosentin osuudella.

Hiparion Distributionin tavoitteena on merkittävä markkinaosuuden kasvattaminen lähivuosien aikana. Tällä hetkellä Romanian irtonumeromarkkinoiden kokonaisarvo kansihinnoin on noin 70 miljoonaa euroa.

Rautakirja on lehtitukkukaupan markkinajohtaja Suomessa, Virossa ja Latviassa. Lisäksi yhtiöllä on toimintaa Liettuassa ja Tshekin tasavallassa.

Lisätietoja antaa:

Rautakirja Oy, toimitusjohtaja Erkki Järvinen, puh. 0400 455 913


SANOMAWSOY OYJ


Raija Kariola
johtaja
sijoittajasuhteet ja konserniviestintä


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet