SanomaWSOY:n suurimpaan liiketoimintaryhmään Sanoma Magazinesiin kuuluva Sanoma Magazines Finland on tänään allekirjoittanut kauppasopimuksen Blue Bookin yrityshakemistoliiketoiminnan myymisestä tanskalaiselle TDC Forlag A/S:lle. Kaupan arvo on 11,8 miljoonaa euroa.

Mikäli kauppaehdot täyttyvät, kauppa päätetään 27.3., jolloin Blue Bookin koko henkilökunta siirtyy ns. vanhoina työntekijöinä ostajan palvelukseen.

Nyt tehty kauppa toteuttaa strategiaa, jonka mukaan SanomaWSOY luopuu ydinliiketoimintaansa liittymättömistä toiminnoista ja omaisuudesta.

Blue Book on Suomen johtava yrityshakemistojen ja markkinointipalvelujen tuottaja. Sen tunnetuin tuote, talouselämän suurhakemisto Sininen Kirja julkaistiin ensimmäisen kerran jo 73 vuotta sitten. Blue Book -ryhmä kuuluu Sanoma Magazines Finlandin Business Media -yksikköön. Ryhmässä työskentelee 48 henkilöä.

Aiemmin Tele Danmarkina tunnettu ostaja, TDC, on tanskalainen täyden palvelun viestintäratkaisuja tarjoava yhtiö, joka toimii Euroopan alueella. TDC:n liikevaihto vuonna 2001 oli 7,28 miljardia euroa. Yhtiö noteerataan sekä Kööpenhaminan että New Yorkin pörsseissä. TDC:n tavoitteena on vahvistaa hakemistokustantajana asemiaan Pohjoismaissa. Päämääräänsä TDC pyrkii mm. yritysostoin. Suomi on TDC:lle kokonaan uusi markkina-alue.

Sanoma Magazines on Euroopan viidenneksi suurin aikakauslehtikustantaja, joka toimii 10:ssä Euroopan maassa ja julkaisee noin 270 aikakauslehteä. Sanoma Magazines Finland on Suomen suurin aikakauslehdenkustantaja ja markkinajohtaja naisten- ja perhelehdissä sekä lasten ja nuorten julkaisuissa.


SANOMAWSOY OYJ


Raija Kariola
johtaja, sijoittajasuhteet ja konserniviestintä


JAKELU
Helsingin Pörssi

Keskeiset tiedotusvälineet