SanomaWSOY-konserniin kuuluva Sanoma Osakeyhtiö on myynyt omistamansa Ecovision AB:n osakkeet ranskalaiselle Fininfo S.A:lle. Sanoman omistusosuus Ecovisionista oli ennen kauppaa 33,4 %. Samassa yhteydessä Sanoma on myynyt StarDesk- ja StarWeb-liiketoiminnot Ecovisionille.

StarDeskin ja StarWebin myynti Ecovisionille toteutetaan liiketoimintokauppana, jolloin yhdeksän henkeä Uutistoimisto Startelista siirtyy ostajan palvelukseen. Osana kauppaa Sanoman liiketoimintayksikkö Startel Oy ja Ecovision ovat solmineet jälleenmyyntisopimuksen, jonka mukaan Uutistoimisto Startel jatkaa reaaliaikaisten talousuutisten tuottamista ja Ecovision jatkaa niiden markkinointia loppukäyttäjille osana StarDesk- ja StarWeb-palveluita. Kauppa ei vaikuta palveluja käyttävien asiakkaiden toimintaan millään tavalla.

Toteutettu kauppa on osa SanomaWSOY-konsernin strategiaa, jonka mukaan se luopuu ydinliiketoimintaan kuulumattomasta liiketoiminnasta. Kaupan myötä Sanoman liiketoimintayksikkö Startel Oy keskittyy entistä selkeämmin talousuutisten tuottamiseen ja jakaa palvelujaan Uutistoimisto Startelin, Taloussanomien ja Nelosen Talousuutisten kautta.

StarWeb on internetissä toimiva reaaliaikainen taloustietopalvelu. StarDesk on sen satelliittivälitteinen versio, jonka ohjelmisto perustuu Ecovision ProTrader -järjestelmään.

Sanoma on osa SanomaWSOY-konsernia. Taloustietoon erikoistunut Startel Oy kustantaa Taloussanomia ja tuottaa uutistoimistopalveluja ja verkkopalveluja yrityksille, ja sillä on vahva ja luotettu asema suomenkielisten reaaliaikaisten talousuutisten tuottajana. Yhtiön asiakkaisiin kuuluvat johtavat suomalaisyritykset, rahoituslaitokset ja merkittävimmät mediat.

SanomaWSOY on Pohjoismaiden johtava viestintäkonserni, jolla on toimintaa 14:ssä Euroopan maassa. SanomaWSOY:n viisi liiketoimintaryhmää Sanoma, Sanoma Magazines, SWelcom, WSOY ja Rautakirja toimivat monipuolisesti tiedonvälityksen eri alueilla tarjoten uutisia, viihdettä, kulttuuria ja tietoa. Konsernissa työskentelee noin 18 000 ihmistä, ja sen pro forma -liikevaihdon taso (2001) on noin 2,3 miljardia euroa. Liiketoiminnasta 40 % on Suomen ulkopuolella.

Ecovision AB on Tukholman pörssin New Market -listalla listattu yhtiö. Ecovision-ryhmä jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat reaaliaikainen taloustietojärjestelmä Ecovision ProTrader, Ecovision Solutions, joka kehittää ja ylläpitää pankeille, arvopaperinvälittäjille ja medialle suunnattuja internetpalveluja, ja Ticker News Agency, joka tuottaa talousmarkkinoille reaaliaikaisia uutisia. Yhtiöllä on 36 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2001 oli 6,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto ennen veroja 1,1 miljoonaa euroa.

Fininfo S.A. tarjoaa taloustietopalveluja rahoituslaitoksille ja yrityksille, ja sillä on tytäryritykset Ranskassa, Britanniassa, Saksassa, Espanjassa, Belgiassa ja Marokossa. Vuonna 2001 Fininfo-konsernin liikevaihto oli 119,4 miljoonaa euroa ja nettotulos 11,6 miljoonaa euroa. Yhtiössä työskentelee 1000 henkilöä.

Lisätietoja:

Startel Oy toimitusjohtaja Martti Ojares, puh. 040-522 7988

Ecovision AB toimitusjohtaja Paul Östling, puh. +46 31 683450


SANOMAWSOY OYJ


Raija Kariola
johtaja
sijoittajasuhteet ja konserniviestintä


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet