Helsinki Television welho rikkoi 10.000 tilaajan rajan perjantaina 16.3. ensimmäisenä laajakaistapalveluna Suomessa. Welhossa on kaksi osaa: nopea internetyhteys, joka mahdollistaa laadukkaan liikkuvan kuvan seuraamisen, sekä monipuolinen, nopeutta hyödyntävä sisältö- ja palvelupaketti. Nämä ominaisuudet ovat tehneet welhosta Suomen laajakaistapalvelujen markkinajohtajan.

Kymmenestuhannes welhon asiakas on Helsingin Ullanlinnassa asuva Heidi-Maria Pursiainen. Hän kertoo hankkineensa welhon koska se on nopea ja toimintavarma. "Minun pitää olla jatkuvasti tavoitettavissa, joten welhon kiinteä yhteys on kätevin." Heidi-Maria Pursiainen toimii Missit.netin päätoimittajana ja on työskennellyt internetin parissa jo muutaman vuoden. Pursiaisen lisäksi viisi henkeä työllistävä Missit.net-palvelu tarjoaa tietoa ja historiaa misseistä ja kauneudesta sekä tapahtumareportaaseja.

Helsinki Television kaapelitelevisioverkon kaksisuuntaistettujen alueiden kotitalouksilla on jo parin vuoden ajan ollut käytössään nopea kaapelimodeemi-internetyhteys. Kaapelimodeemien kysyntä on ollut suurta. Nopeuden lisäksi palvelun valtteja ovat kiinteä yhteys internetiin (24 tuntia vuorokaudessa) ja edullinen, kiinteä hinta (245 mk/kk).

Welho-portaali on avoin alusta tasokkaille laajakaistapalveluille. Siihen on koottu erityisesti nopeaa yhteyttä hyödyntäviä sisältöjä, kuten uutisvideoita, sääanimaatioita, TV- ja radiolähetyksiä sekä interaktiivisia pelejä. Welhon kansainvälisiä yhteistyökumppaneita ovat mm. CNN ja Cartoon Network, ja kotimaisia mm. Ilmatieteen laitos. Erityisesti welhoa varten räätälöityjä sisältöjä ovat tuottaneet suomalaiset Wizbang Productions ja Sandstone. Portaali tarjoaa myös SanomaWSOY-konsernin omia sisältöpalveluja. Yhä laajempi osa sisällöstä on vain welhon asiakkaiden saatavilla.

Helsinki Televisio kuuluu SanomaWSOY:n sähköisen viestinnän tytärkonserniin SWelcomiin. Laajakaistapalvelut ovat yksi SWelcomin liiketoiminnan keskeisiä kehitys- ja kasvualueita. Seuraavassa vaiheessa welho on tarkoitus laajentaa myös muille paikkakunnille sekä digi-TV-alustalle ja ADSL-jakeluun.