Yrityskauppa, jolla SanomaWSOY osti hollantilaisen VNU:n Consumer Information Groupin (CIG), on saatu päätökseen ja astuu voimaan tänään. Kauppaa koskeva sopimus allekirjoitettiin 20. heinäkuuta. Velaton ja kassaton kauppahinta on 1,25 miljardia euroa. Tarvittavat kilpailuviranomaisten hyväksynnät kaupalle on saatu Tshekin tasavallan ja Unkarin viranomaisilta.

Kauppa on rahoitettu 1,2 miljardin euron pankkilainoilla sekä 200 miljoonan euron suuruisella oman pääoman ehtoisella vaihtovelkakirjalainalla, jonka lainaosuudet otettiin kaupankäynnin kohteeksi Helsingin Pörssin päälistalla 6.9.

Kaupan vahvistumisen jälkeen SanomaWSOY on Pohjoismaiden suurin mediayhtiö, jonka pro forma liikevaihto (2000) on 2,26 miljardia euroa, ja Euroopan viidenneksi suurin aikakauslehtienkustantaja noin 300 nimikkeellään. CIG:n ja Helsinki Median toiminnot yhdistävä uusi tytärkonserni on SanomaWSOY:n suurin liiketoiminta-alue. Sen pro forma liikevaihto (2000) on 976 miljoonaa euroa.

Uusi tytärkonserni on nyt nimeltään Sanoma Magazines, ja sen emoyhtiön, Sanoma Magazines B.V:n päätoimipaikka on Hollanti.

Uuden tytärkonsernin liiketoiminta organisoidaan viiteen divisioonaan. Sanoma Uitgevers käsittää aikakauslehtien kustantamisen, uusmediatoimintoja ja elokuvien jakelun Hollannin markkinoilla. Sanoma Magazines Belgium (Mediaxis) toimii Belgian ranskan- ja flaaminkielisillä markkinoilla, ja Sanoma Magazines International toimii Ison-Britannian, Romanian, Slovakian, Tshekin ja Unkarin markkinoilla. Sanoma Magazines Finland käsittää Helsinki Median toiminnot Suomessa ja Ruotsissa. Aldipress hoitaa aikakauslehtien jakelua Hollannissa.

Sanoma Magazinesin toimitusjohtajaksi ja johtoryhmän puheenjohtajaksi on nimitetty Theo Bouwman ja varatoimitusjohtajaksi sekä johtoryhmän varapuheenjohtajaksi Eija Ailasmaa, joka jatkaa myös Sanoma Magazines Finlandin (Helsinki Media) toimitusjohtajana.

Muut johtoryhmän jäsenet ovat Sanoma Uitgeversin (aiemmin VNU Tijdschriften) toimitusjohtaja Pim de Wit, Sanoma Magazines Belgiumin ( Mediaxis), (aiemmin Mediaxis), toimitusjohtaja Jan Vandenwyndgaerden, Sanoma Magazines Internationalin (aiemmin VNU Magazines International) toimitusjohtaja Koos Guis ja Aldipressin toimitusjohtaja Edo Meerloo.

Sanoma Magazinesin Executive Boardin puheenjohtaja on SanomaWSOY:n hallituksen puheenjohtaja Jaakko Rauramo. Muut jäsenet ovat SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen (varapuheenjohtaja) ja Sanoma Magazinesin toimitusjohtaja Theo Bouwman.

Sanoma Magazines konsolidoidaan SanomaWSOY-konsernin lukuihin 1.10 alkaen.


SANOMAWSOY OYJ


Raija Kariola
johtaja
sijoittajasuhteet ja konserniviestintä


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet


LIITE
Sanoma Magazines B.V:n tänään julkaisema nimitystiedote NIMITYKSIÄ SANOMA MAGAZINES B.V:ssä

SanomaWSOY ilmoitti 20.7.2001 ostavansa VNU: aikakauslehtiliiketoiminnan (CIG). Kauppa toteutui 1.10.2001, jolloin seuraavat järjestelyt astuvat voimaan.

SanomaWSOY:n aikakauslehtien kustannustoiminta organisoidaan hollantilaiseen yhtiöön, Sanoma Magazines B.V:hen 1.10.2001. Siihen kuuluvat CIG:n ja Helsinki Median liiketoiminnot. Sanoma Magazines B.V:n päätoimipaikka sijaitsee Amsterdamissa Hollannissa.


Sanoma Magazines B.V:hen kuuluvat seuraavat liiketoimintadivisioonat:


 • Sanoma Uitgevers B.V. (aiemmin VNU Tijdschriften)
  Divisioonaan kuuluvat Hollannin aikakauslehtikustantaminen, uusmediatoiminta ilse Media Groupissa sekä RCV Entertainment • Aldipress
  Aikakauslehtien jakeluyhtiö Hollannissa • Sanoma Magazines Belgium (Mediaxis)
  Belgian aikakauslehtikustantaminen • Sanoma Magazines International (aiemmin VNU Magazines International)

  Ryhmään kuuluvat seuraavat yhtiöt:Sanoma Magazines UK Ltd., Iso-Britannia
Sanoma Magazines Praha Spol. s.r.o., Czech Republic
Sanoma Magazines Slovakia s.r.o., Slovakia
Sanoma-Hearst Romania SRL, Romania
Sanoma Budapest Kiadói Rt., Hungary
Hearst-Sanoma Press Publishing Kft., Hungary

 • Sanoma Magazines Finland (Helsinki Media), joka kustantaa aikakauslehtiä Suomessa ja Ruotsissa


Theo Bouwman on nimitetty Sanoma Magazines B.V:n toimitusjohtajaksi. Theo Bouwman oli aiemmin VNU:n Executive Boardin jäsen. Eija Ailasmaa on nimitetty Sanoma Magazinesin varatoimitusjohtajaksi. Hän jatkaa myös nykyisessä tehtävässään Helsinki Median toimitusjohtajana.

Sanoma Magazinesin Executive Boardiin kuuluvat SanomaWSOY:n hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Jaakko Rauramo puheenjohtajana, SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen varapuheenjohtajana, ja Theo Bouwman.

Sanoma Magazines B.V:hen on nimitetty johtoryhmä. Sen puheenjohtajana toimii Theo Bouwman ja varapuheenjohtajana Eija Ailasmaa. Johtoryhmän muut jäsenet ovat Pim de Wit, Jan Vandenwyngaerden, Koos Guis, Edo Meerloo ja Eelco de Boer (siirtymäkauden aikana). Helsinki Median kehitysjohtaja Elina Männikkö toimii johtoryhmän sihteerinä.

Pim de Wit, VNU Tijdschriftenin nykyinen hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, on nimitetty Sanoma Uitgevers B.V:n (aiemmin VNU Tijdschriften) toimitusjohtajaksi.

Jan Vandenwyngaerden, Mediaxisin nykyinen hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, on nimitetty Sanoma Magazines Belgiumin (aiemmin Mediaxis) toimitusjohtajaksi.

Koos Guis, VNU Magazines Internationalin nykyinen toimitusjohtaja, on nimitetty Sanoma Magazines Internationalin (aiemmin VNU Magazines International) toimitusjohtajaksi.

Edo Meerloo jatkaa Aldipressin toimitusjohtajana.

Sanoma Magazines B.V:ssä on tehty seuraavat nimitykset:

Eelco de Boer, Sanoma Uitgevers B.V:n talousjohtaja, toimii myös Sanoma Magazinesin talousjohtajana siirtymäkauden ajan.

Paul van Driessen, VNU:n nykyinen lakimies, on nimitetty päälakimieheksi.

Hans Scheffer, VNU:n Hollannin aikakauslehtiyksikön nykyinen strategiajohtaja, on nimitetty viestinnästä vastaavaksi johtajaksi.

Tjerk Lerou, VNU:n nykyinen liiketoiminta-analyytikko, on nimitetty liiketoiminnan kehityspäälliköksi.

Lucas Bussink, VNU:n nykyinen veroasiantuntija, on nimitetty Sanoma Magazinesin veroasiantuntijaksi.