SanomaWSOY:n aikakauslehtiryhmä Sanoma Magazines perustaa yhteisyrityksen Kroatiaan. Uuden Sanoma Magazines Zagreb d.o.o. -yhtiön perustamisosapuolia ovat Sanoma Magazines International B.V., Adriatic Net Investors Ltd., Iskon Internet d.d. ja Vladimir Tomic. Sanoma Magazines International omistaa perustetusta yhtiöstä 65 %. Perustamisen yhteydessä uuteen yhtiöön on ostettu Iskonilta yksi vuonna 2001 aloittanut aikakauslehti.

Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Peter van Kol (41), joka on työskennellyt pitkään Sanoma Magazinesin ja sen edeltäjän johtotehtävissä.

Yhteisyritys Kroatiassa on 1. lokakuuta toimintansa aloittaneen Sanoma Magazinesin ensimmäinen laajennus uudelle markkina-alueelle. Sanoma Magazines perustettiin SanomaWSOY:n ostettua VNU:n aikakauslehtiliiketoiminnan. Uuteen aikakauslehtiryhmään liitettiin entisen VNU:n aikakauslehtiliiketoiminnan lisäksi myös SanomaWSOY:hyn kuulunut Helsinki Media.

Sanoma Magazines on Euroopan viidenneksi suurin aikakauslehtikustantaja, joka toimii Kroatiaan laajentumisen jälkeen 10:ssä Euroopan maassa ja julkaisee noin 300 lehteä. Sanoma Magazines International toimii Kroatian ohella Tshekin tasavallassa, Unkarissa, Romaniassa, Slovakiassa ja Isossa-Britanniassa. Sanoma Magazinesin muut liiketoiminta-alueet ovat Belgia, Hollanti, Suomi ja Ruotsi.

SanomaWSOY on Pohjoismaiden johtava mediayhtiö, jonka pro forma -liikevaihdon taso (v. 2000) on 2,26 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 18 000 työntekijää. Sanoma Magazinesin lisäksi konserniin kuuluvat tytärkonsernit Sanoma, SWelcom, WSOY ja Rautakirja.


SANOMAWSOY OYJ

Raija Kariola
johtaja, sijoittajasuhteet ja konserniviestintä

JAKELU: Helsingin Pörssi, keskeiset tiedotusvälineet