SanomaWSOY laajentaa internetverkkoon kehitettävien palveluidensa jakelun nyt myös mobiiliverkkoihin. Tätä varten on perustettu uusi yhtiö, joka toteuttaa avoimen mobiiliportaalin. Operaattoreista riippumattoman, avoimen mobiiliportaalin toteutus edellyttää teletoimintailmoitusta, jonka uusi yhtiö tekee liikenneministeriölle maaliskuun aikana.

Portaalin ensimmäisen version arvioidaan olevan koekäytössä jo kesällä 2000. Testivaiheessa tarjolla on SanomaWSOY:n palveluita, joiden lisäksi kehitetään myös uusia, juuri tälle alustalle sopivia sisältöjä ja palveluita. Mobiiliportaali tuo nämä palvelut jokaisen kuluttajan ulottuville.

Uusi yhtiö tähtää nopeaan kansainvälistymiseen. Avoimen portaalin keskeinen periaate on riippumattomuus operaattorista, laitevalmistajasta tai sisällöntuottajista, joten yhtiön toimintamalli voidaan toteuttaa maailmanlaajuisesti valitsemalla partneriksi operaattori, laitevalmistaja tai sisällöntuottajia kunkin maan markkinatilanteen ja lainsäädännön mukaan.

Osa SanomaWSOY:n uusmediastrategiaa

Mobiiliportaali on toinen vaihe SanomaWSOY:n uusmediastrategiaa, jonka ensimmäinen vaihe, Lumeveräjä, julkaistiin viime marraskuussa. Strategian seuraava vaihe on liittää mukaan digitaalitelevisiota jakelutienä käyttävät ratkaisut.

SanomaWSOY:n uusmediastrategia tukeutuu konsernin vankkaan osaamiseen viestinnän kuluttajien ja ilmoittajien tarpeista ja pitkään kokemukseen laadukkaan mediasisällön tuotannosta, asiakastiedon hallinnasta sekä kohderyhmien profiloinnista. SanomaWSOY:lle on kertynyt osaamista yli 70 internetpalvelun rakentamisesta ja hallinnoinnista. Konsernin vahva markkinointivoima luo myös erityisen kilpailuedun.

Lumeveräjän perusajatuksena on tarjota kuluttajille laajaan internetsivustoon ja -palveluun vievä portti. Portille pääsee SanomaWSOY:n jo toimivien 70 verkkopalvelun kautta, jotka yhteensä keräävät jo nyt runsaat 700 000 käyntiä viikossa. Näin mainostajat tavoittavat Lumeveräjän kautta mittavan kävijäjoukon, jonka asiakastietojen hallinta ja kohderyhmien profilointi ovat pitkälle kehitettyjä.

SanomaWSOY-konsernissa työskentelee erilaisissa digitaalisen median projekteissa yhteensä vajaat 300 henkilöä. Nyt perustettu uusi mobiiliportaaliyhtiö aloittaa rekrytoinnin maaliskuussa.

SANOMA-WSOY OYJ


Raija Kariola
johtaja
sijoittajasuhteet ja konserniviestintä


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet