SanomaWSOY-konsernin uusi sähköisen viestinnän tytärkonserni on lisännyt omistustaan televisiokanava Nelosesta eli Oy Ruutunelonen Ab:sta. Egmont Holding Oy myi koko 25,01 prosentin osuutensa yhtiön osakkeista 23.8.2000 allekirjoitetulla kaupalla. Kaupan jälkeen SanomaWSOY omistaa Ruutunelosesta 86,02 prosenttia. Loput osakkeista, 13,98 prosenttia, ovat TS-Yhtymä Oy:n omistuksessa.

Kesäkuussa 1997 lähetyksensä aloittanut Nelonen on valtakunnallinen televisiokanava, jonka liikevaihto vuonna 1999 oli 200 miljoonaa markkaa. Ruutunelosen analoginen televisiotoimilupa on voimassa vuoden 2006 loppuun. Lisäksi yhtiölle myönnettiin 23.6.1999 digitaali-tv-toimilupa, joka on voimassa kymmenen vuotta.

Egmontin aloitteesta syntynyt kauppa ei vaikuta SanomaWSOY:n ja Egmontin pitkäaikaiseen yhteistyöhön. Egmont haluaa nyt keskittyä muihin liiketoiminta-alueisiin oltuaan mukana Nelosen perustamisvaiheessa. Suomessa Egmont ja Helsinki Media omistavat yhdessä lasten kirjoja sekä puuha- ja värityskirjoja julkaisevan Oy Kirjalito Ab:n ja Egmont Kustannus Oy:n, joka kustantaa sarjakuvalehtiä ja -kirjoja. Lisäksi Egmont jakelee elokuvia, videoita ja pelejä Oy Egmont Entertainment Ab:n ja tuottaa tv-ohjelmia Oy Nordisk Film & TV Ab:n kautta.

Nelonen on osa SanomaWSOY:n sähköisen viestinnän tytärkonsernia, joka aloitti operatiivisen toimintansa 1.7.2000. Uuteen tytärkonserniin kuuluvat lisäksi kaapeli-tv-, maksu-tv- ja internet-toimintaa harjoittava Helsinki Televisio, digitaalinen televisiotoiminta, mobiiliportaali 2ndhead.com, internet-sivuja tuottava iMedia ja internet-alusta Lumeveräjä sekä video- ja äänituotantoon erikoistunut Tuotantotalo Werne ja videomonistukseen ja cd-tuotantoon keskittyvä Måndag.