SanomaWSOY:n hallitus on nimittänyt WSOY:n toimitusjohtajaksi 12.9. 2000 alkaen filosofian tohtori Jorma Kaimion. Kaimio (54) on toiminut WSOY:n kirjallisena johtajana ja varatoimitusjohtajana vuodesta 1991. Tämän vuoden heinäkuusta lähtien hän on hoitanut myös yhtymän toimitusjohtajan tehtäviä.

Kaimio on kirja-alan vankka osaaja, joka siirtyi WSOY:n palvelukseen vuonna 1990 Akateemisen Kirjakaupan johtajan tehtävästä. Tätä ennen hän toimi Helsingin yliopiston tutkijana ja opettajana. Kaimio on ollut vuodesta 1972 lähtien Helsingin yliopiston klassillisen filologian dosentti. Hänellä on ollut työtehtäviensä ohella lukuisia luottamustoimia ja laaja julkaisutoiminta

Samassa yhteydessä WSOY:n kirjalliseksi johtajaksi on nimitetty FM Touko Siltala (43), joka on ollut vuodesta 1982 lähtien WSOY:n palveluksessa ja toiminut kustannustoimittajana, mainospäällikkönä, Uudet Kirjat -kerhon johtajana ja viimeksi kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantajana.

Werner Söderström Osakeyhtiö (WSOY) on SanomaWSOY-konsernin tytärkonserni, jonka liikevaihto vuonna 1999 oli 1152 miljoonaa markkaa.