”Olen taustaltani toimittaja. Tulin vuonna 1996 suunnittelemaan Verkkoliitettä, HS.fi:n edeltäjää. Nyt tittelinäni on senior web analyst. Kaivan työkseni erilaista dataa sivustosta ja sen käytöstä, autan optimoimaan sivuja, koulutan sekä tarjoaa ideointi- ja selvitysapua yksiköiden webanalyytikoiden tueksi.

Olen osa Online Performance Unitin tiimiä, jonka kymmenkunta ammattilaista auttavat Sanoman yksiköitä analytiikkaan, optimointiin, asiakaskokemuksen parantamiseen sekä työkalujen ja dataosaamiseen kehittämiseen liittyvissä asioissa.

Luen työkseni dataa ja koodia ja selvitän mistä tiedot saa kaivettua ja miksi jotkut asiat eivät toimi kuten pitäisi.
Olen lapsesta asti tykännyt arvoituksista ja etsiväjutusta. Tämä työ on jatkuvaa salapoliisityötä, mikä on tosi hauskaa. Saan leikkiä dataetsivää joka päivä. Onneksi ei tarvitse selvittää murhia, vaan jotain vähemmän fataalia.

Verkkoliitteen pestin aikana kävin minikierrossa kaupunkitoimituksessa, jolloin printtilehdenkin tekeminen tuli tutuksi. Välillä työskentelin viisi vuotta copyn ja käytettävyyssuunnittelijan tehtävissä talon ulkopuolella. Sanomaan palasin 10 vuotta sitten.  Tulin silloin tekemään käytettävyyshommia Sanoma Digitaliin. Eniten työskentelin Huuto.netin parissa ja vähitellen rupesin tekemään käytettävyyssuunnittelua myös muille Sanoman yksiköille.

On tärkeää ymmärtää, miten olemassa olevia palveluja käytetään. Koska analytiikkaa ei ollut alkuaikoina saatavissa mistään, opettelin kaivamaan tietoa itse.

Sanomalla on hienoa se, että on iso tiimi analyytikoita. Jos ei itse osaa, voi aina kysyä muilta, keskustella yhdessä ja selvittää asioita. Minusta on tosi kiva, että omassa roolissani pääsen katsomaan asioita laajemmin ja tekemään töitä monen yksikön kanssa.”