Lehdistötiedote 1.11.2013
 
Gloria-lehtien isännöimä, toista kertaa järjestettävä Gloria Blog Awards -gaala juhlisti 1.11. suomalaisia huippubloggaajia. Gaalassa palkittiin parhaat sisustus-, vintage-, ruoka- ja leivontablogit sekä ensimmäistä kertaa myös tyyliblogit. Asiantuntijoista koostuvat tuomaristot valitsivat voittajat kahdeksassa kategoriassa. Lisäksi noin 6 000 lukijaa antoi äänensä suosikkiblogeilleen.

Suomalaisten suosikkiblogit sisustus-, vintage-, ruoka-, leivonta- ja tyylikategorioissa saivat jälleen tunnustusta Gloria Blog Awards 2013 -gaalassa. Ehdolla oli lähes 70 blogia, joiden joukosta tuomaristot valitsivat parhaat ja kauneimmat voittajablogit. Lukijoilla oli puolestaan mahdollisuus äänestää omia blogisuosikkejaan kolmessa Lukijoiden suosikkiblogi -kategoriassa.

Ruoka- ja leivontablogikategorian voittajat
Paras ruokablogi: TrulyKira
Kaunein ruokablogi: Suvi sur le vif
Paras leivontablogi: Yummy Baker                                           
Lukijoiden suosikkiruokablogi: Kinuskikissa

Sisustus- ja vintageblogikategorian voittajat
Paras sisustusblogi: RAW Design blog                                     
Kaunein sisustusblogi: CAISA K.
Paras vintageblogi: Vihreä kamari                                              
Lukijoiden suosikkisisustusblogi: Valkoinen Harmaja       

Tyyliblogikategorian voittajat
Paras tyyliblogi: Stella
Kaunein tyyliblogi: Fashion Worries                                        
Lukijoiden suosikkityyliblogi: Kalastajan vaimo                   

”Ruoka-, sisustus- ja tyyliblogien määrä, ja samalla myös niiden taso, on noussut huimaa vauhtia viime vuosina, joten voittajavalinnat eivät olleet tuomaristoille helppoja. Bloggaajat tekevät työtään intohimoisesti, ja hyvä blogi tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen lukijoilleen. Glorialla on ilo olla palkitsemassa ja juhlimassa bloggaajien tekemää upeaa työtä”, sanoo Glorian päätoimittaja Minna Juti.

Sisustus- ja vintageblogituomaristoon kuuluivat Glorian Koti -lehden päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma, Glorian Antiikin päätoimittaja Maija Toppila,sisustusarkkitehti Mikko Vesanen,Finlaysonin markkinointipäällikkö Johanna Widomski, Tikkurilan designpäällikkö Marika Raike, K-raudan markkinointijohtaja Leo Andonov, Metsäkylän Navetan Pia Kuurma sekä yksi viime vuoden Gloria Blog Awards -voittajista, sisustusbloggaaja Katja Rinkinen.

Ruoka- ja leivontablogituomariston jäseninä toimivat Glorian ruoka&viini -lehden päätoimittaja Sanna Maskulin, kokki Meri-Tuuli Lindström, Valio Oy:n markkinointipäällikkö Meri Härmälä, Oy Gustav Paulig Ab:n viestintäpäällikkö Mervi Siikala, Hartwallin viestintäpäällikkö Hanna Leppäniemi, Fazer Brandsin markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Pimenoff sekä yksi viime vuoden Gloria Blog Awards -voittajista, ruokabloggaaja Jaakko Kujanpää.

Tyyliblogeja arvioivat Glorian päätoimittaja Minna Juti, stylisti Teri Niitti, Aarikan muotoilujohtaja Pauliina Aarikka, Helsinki Day Span Päivi Topinoja-Aranko, Scandicin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kati Puukko ja Nina’s-liikkeen omistaja Niina Kurkinen.

Kuvia gaalasta löytyy maanantaista 4.11. lähtien sivustolta Gloria.fi/blogawards.

Lisätietoja:

Gloria
Minna Juti, päätoimittaja, minna.juti@sanoma.com , p. 040 747 0184  

Glorian ruoka&viini
Sanna Maskulin, päätoimittaja, sanna.maskulin@sanoma.com, p. 040 833 2082

Glorian Koti
Kari-Otso Nevaluoma, päätoimittaja, kari-otso.nevaluoma@sanoma.com,
p. 040 184 9259  

Glorian Antiikki
Maija Toppila, päätoimittaja, maija.toppila@sanoma.com
p. 040 586 7781

Sanoma Magazines on voimakkaasti kehittyvä monikanavainen mediatalo. Intohimomme on ainutlaatuisten sisältöjen, houkuttelevien brändien ja palvelevien mediaratkaisujen kunnianhimoinen kehittäminen. Yli neljästäkymmenestä brändistä muodostuva tuotevalikoimamme kattaa aihealueet lifestylesta huipputekniikkaan ja tarjoaa elämyksiä, tietoa ja viihdettä miljoonille suomalaisille. Sanoma Magazines on Suomen suurin aikakauslehtikustantaja sekä johtava lasten ja nuorten julkaisujen tekijä.

Sanoma Magazines on osa Sanomaa. Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.