Lehdistötiedote 12.1. 2015

Sanoman rekrytointimedioihin kuuluva Suomen suurin työelämäpalvelu Oikotie Työpaikat aloittaa yhteistyön UKKO.fi – verkkopalvelun kanssa. Yhteistyön tavoitteena on parantaa freelancereiden mahdollisuuksia löytää itselleen toimeksiantoja suomalaisista yrityksistä.

Oikotie Työpaikat on solminut yhteistyösopimuksen UKKO.fi-verkkopalvelun kanssa. UKKO.fi:n käyttäjiä ovat muun muassa kouluttajat, konsultit, taiteilijat, asiantuntijat ja toimittajat, jotka voivat järjestää työnsä laskutuksen UKKO.fi:n palvelujen kautta.

Yhteistyön tuloksena freelancereille kehitetään ominaisuuksiltaan sopiva osaajaprofiili Oikotie Työpaikat -verkkopalveluun. Freelancerit saavat entistä paremman mahdollisuuden tuoda osaamisensa esiin suomalaisille yrityksille ja siten parantaa mahdollisuuksiaan saada uusia toimeksiantoja.

Samalla Oikotie Työpaikkojen työnhakijapalvelun käyttäjäryhmä laajenee yksityisistä työnhakijoista myös freelancereihin. Lisäksi Oikotien yritysasiakkaat voivat jatkossa halutessaan tavoittaa Oikotien avulla freelancereita.

”Työelämä pirstaloituu ja epätyypilliset työsuhteet lisääntyvät. Työntekijät toimivat aiempaa useammin erilaisissa yrittäjämäisissä rooleissa ilman varsinaista vakituista työsopimusta. Samoin myös entistä useampi uusi työtehtävä aukeaa siten, että työvoimaa halutaan projektiluontoiseen, määräaikaiseen tai osa-aikaiseen tehtävään.” Sanoman rekrytointiliiketoiminnasta vastaava johtaja Mika Ruokonen sanoo. ”Haluamme olla tässä työelämän muutoksessa omalta osaltamme mukana ja auttaa ihmisiä työllistymään. Meille työllistymisen mahdollistaminen ja helppous on tärkeää riippumatta siitä, onko työnhakija yksityishenkilö vai freelancer”, Ruokonen jatkaa.

”Yhteistyösopimus tarjoaa meille loistavan mahdollisuuden hyödyntää Sanoman laajaa sähköisten palvelujen tarjoomaa sekä loistavia kontakteja yrityksiin. Yhdessä voimme tarjota UKKO.fi:n freelancereiden asiakaskunnalle nykyistä parempia palveluita ja työllistymismahdollisuuksia”, UKKO.fi:n toimitusjohtaja Marko Yli-Paavola toteaa.

UKKO.fi-palvelussa on tällä hetkellä mukana yli 9 000 freelanceria. Heidän tekemänsä työn arvo oli vuonna 2014 arviolta 15 miljoonaa euroa ja tarve freelancereille on Suomessa voimakkaassa kasvussa. Oikotie Työpaikkojen asiakkaina on tällä hetkellä kaikkiaan noin 1200 suomalaista yritystä.

Lisätietoja:

Mika Ruokonen, johtaja, Sanoman rekrytointiliiketoiminta, p. 041 447 5652
Marko Yli-Paavola, toimitusjohtaja, UKKO.fi, p. 040 772 1914

Oikotie.fi on asuntojen, autojen ja työpaikkojen markkinapaikka verkossa. Oikotie.fi on osa Sanoma Digital – Finlandia, joka kokoaa yhteen Suomen suosituimpia internet-palveluita ja yli 200 sähköisen liiketoiminnan ammattilaista.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.

UKKO.fi on johtava palveluntarjoaja freelancereille. Yrityksen palveluihin kuuluvat mm. laskutuksen, verotuksen ja sosiaalimaksujen kirjaaminen ja maksaminen freelancereiden puolesta. Siten UKKO.fi mahdollistaa yksittäisille ammattilaiselle työn tekemisen helposti ilman oman yrityksen perustamista ja freelancereille jää enemmän aikaa keskittyä asiakkaisiin ja varsinaiseen työntekoon.