Sanoma Oyj, Pörssitiedote, 31.10.2013 klo 8.55

Sanoma on nimittänyt John Martinin Sanoman Learningin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässä Sanoma Learningin nykyistä toimitusjohtaja Jacques Eijkensia vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä.

”Jacques Eijkensin aikana Sanoma Learning on kehittynyt erittäin positiivisesti yhdeksi Euroopan kehittyneimmistä ja kannattavimmista oppimisalan yrityksistä”, sanoo Harri-Pekka Kaukonen, Sanoman toimitusjohtaja. ”Sanoma Learning on nyt siirtymässä uuteen kasvu- ja kehitysvaiheeseen, joka on hyvä aika Jacquesille siirtyä syrjään. Haluan kiittää Jacquesia hänen erinomaisesta panoksestaan ja tuloksistaan hänen toimitusjohtajakauden aikana Sanoma Learningissä.”

Oppimisen liiketoiminnat ovat muutoksessa. Sanoma keskittyy toimintansa laajentamiseen kustantamisesta ratkaisujen ja palvelujen tuottamiseen. Yhtiö tutkii myös mahdollisuuksia kasvaa yhdistymällä. Lisäksi tutorointi ja kehittyvät markkinat tuovat merkittäviä tulevaisuuden mahdollisuuksia.

”Olen vakuuttunut, että John Martin on oikea henkilö johtamaan Sanoma Learningin muutosta ja kasvua. Toivotan hänelle onnea jatkamaan Sanoma Learningin menestystarinaa”, sanoo Harri-Pekka Kaukonen.

John Martin on ollut Sanoman strategiasta ja digitaalisesta liiketoiminnasta vastaava johtaja vuodesta 2011 lähtien. Hän on Sanoman konsernin johtoryhmän (Executive Management Group) jäsen. Ennen vuotta 2011 hän työskenteli menestyksekkäästi samankaltaisessa roolissa Sanoma Learningissä.

Kuluttajamediatoimintoihin perustetaan Sanoma Digital -yksikkö luomaan kriittistä massaa digitaalisten palvelujen kasvun vauhdittamiseksi, kehittämään digitaalista osaamista ja nopeuttamaan innovaatioiden kaupallistamista. Sanoma Digital -yksikön lanseeraus on luonnollinen jatkumo John Martinin roolille konsernin strategiasta ja digitaalisesta liiketoiminnasta vastaavana johtajana. Hän siirtyy Sanoma Learningin johtoon vuonna 2014, kun Sanoma Digitalin perustamisvaihe ja strategisten kasvuhankkeiden alustaminen saadaan päätökseen. Uuden johtajan haku Sanoma Digital -yksikköön on käynnissä.

Jacques Eijkensin siirryttyä syrjään Sanoma Learningin toimitusjohtajan ja konsernin johtoryhmän jäsenen paikalta, hän tulee jatkamaan Sanoman palveluksessa. Hän tulee tukemaan John Martinia Sanoma Learningin tehtävien vastaanotossa keskittyen kehittämään ja toteuttamaan muutosta valituissa operatiivisissa oppimisen yksiköissä. 

Lisätietoa
Sanoman sijoittajasuhteet, Martti Yrjö-Koskinen, p. 040 684 4643 tai ir@sanoma.com

Tiedotusvälineet,
Sanoman konserniviestintä, Robin Janszen, p. +31 6 2293 2643 tai viestinta@sanoma.com

Tiedotusvälineet Suomessa,
Sanoman konserniviestintä, Hanna Johde, p. 040 673 8977 tai hanna.johde@sanoma.com

Sanoma.com

Get the world. Sanoma auttaa ihmisiä kohtaamaan maailman ja ymmärtämään sitä. Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Palveluksessamme on noin 10 000 ammattilaista yli 10 maassa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.