Sanomalehti Kaleva on liittynyt Oikotie.fi-palvelun yhteistyölehtien joukkoon helmikuussa solmitun yhteistyösopimuksen myötä. Kalevan mukaantulon jälkeen Oikotie tekee yhteistyötä yhdeksän suomalaisen päivälehden kanssa.

"Oikotie.fi:n tavoitteena on vahvistaa palvelun valtakunnallista asemaa. Kalevan päämarkkina-alue, Oulun seutu, on Suomen suurimpia talousalueita. Kalevan mukaantulo Oikotielle on palvelulle erinomainen asia ja mahdollistaa tehokkaan levittäytymisen Oulun ja Lapin läänin alueella", liiketoimintajohtaja Jarkko Kyttänen Sanoma Digitalista sanoo.

Kaleva Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Jukka Haapalainen pitää kumppanuuden aloittamista Oikotien kanssa erittäin merkittävänä. "Kalevasta ja Oikotiestä tullaan rakentamaan Pohjois-Suomen vahvin sähköisten markkinapaikkojen brändikokonaisuus. Yhteistyö on erinomainen esimerkki Kalevassa käynnistetystä sähköisen liiketoiminnan kehittämisestä", Haapalainen sanoo.

"Vahvuutenamme tulee olemaan myös monimediaisen Kalevan vahva alueellinen kokonaistavoittavuus: lukijoita Kalevalla on päivittäin 200 000 ja lehden verkkopalveluissa käy viikoittain 150 000 eri kävijää", Haapalainen jatkaa.

Oikotie.fi-palvelu uudistuu täysin kevään 2009 aikana. "Jatkossa Oikotie keskittyy alkuperäisiin kategorioihin, eli autoihin, asuntoihin ja työpaikkoihin. Tavoitteenamme on luoda uudesta Oikotiestä markkinoiden johtava palvelu sekä sisällöltään että kävijämääriltään ja tässä Kaleva Pohjois-Suomen johtavana mediatalona on merkittävässä roolissa", Jarkko Kyttänen sanoo.

Oikotie.fi näki päivänvalon 10 vuotta sitten, kun Helsingin Sanomat alkoi julkaista työpaikka-, asunto- ja autoilmoituksia lehden lisäksi verkossa. Palveluun liittyivät heti alussa mukaan Turun Sanomat, Etelä-Suomen Sanomat, Etelä-Saimaa, Hämeen Sanomat, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat. Kaleva lanseeraa uudistuneen Oikotien medioissaan kevään kuluessa.

Oikotie.fi on asuntojen, autojen ja työpaikkojen markkinapaikka verkossa. Oikotie.fi:ssä vierailee viikoittain yli 350 000 eri kävijää. Oikotie kuuluu Sanoma Digital Markkinapaikkoihin, joka on osa Sanoma-konsernin Sanoma News-liiketoimintaryhmää.