Sanoma Media Finland on Suomen suurin kaupallinen mediatalo. Teemme luotettavaa ja kiinnostavaa journalismia, elämyksellistä viihdettä ja vaikuttavia markkinointiratkaisuja.

Meillä on isot, kaikkien tuntemat mediabrändit ja joukko maan suurimpia digipalveluja. Sanoman mediat tavoittavat 97 % suomalaisista joka viikko.

Tule tekemään merkityksellistä työtä, joka huomataan.

Sanoman uutis- ja featuremedia pitää huolta yhteiskunnallisesti tärkeän journalismin siirtymisestä digimurroksen yli seuraaville sukupolville.

Portfolioomme kuuluu Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Aamulehti, Satakunnan Kansa ja 11 paikallismediaa, Me Naiset, Urheilulehti, Tiede, Tiede Luonto, Glorian Ruoka ja Viini, Soppa 365, Sport Digi, Meidän Perhe, HS Lasten uutiset, HS Teema, HS Kirjat ja TV-lehti. Tämä on Suomen suurin mediakokonaisuus käytöllä, tavoittavuudella ja euroillakin mitattuna.

Etsimme kesäksi 2023 toimittajia, kuvaajia, videokuvaajia, taittajia, verkon kuvittajia ja graafikoita täydentämään uutistoimitustemme osaamista.

Sanomalla työtä tehdään asiakas edellä, datan pohjalta, fiksusti, vastuullisesti ja yhdessä. Meillä jokaisella on tilaa kehittyä, toimia ja olla oma itsensä. Arjen käytännöt joustavat ja niitä kehitetään jatkuvasti. Tähtäämme korkealle ja teemme tosissaan, mutta töissä on myös hauskaa.

Kesätoimittajana teet merkityksellistä ja monipuolista sisältöä. Saat vastuuta ja hyvän tuen työhön ja pääset toteuttamaan omia ideoitasi osana tiivistä työyhteisöä. Työkavereinasi on alan parhaat tekijät: luovia kykyjä, huippuasiantuntijoita, kehuttuja esihenkilöitä ja ylipäätään poikkeuksellisen kivoja ihmisiä. Tarjoamme kesätekijöillekin hyvät henkilöstöedut, muun muassa lounasedun ja työterveyspalvelut.

Tavoitteenamme on tehdä moniäänistä, suomalaista mediaa seuraavillekin sukupolville ja olla monimuotoinen, yhdenvertainen ja osallistava työpaikka. Toivomme hakemuksia erilaisilta ihmisiltä ja eri koulutustaustoista. Tärkeintä on kiinnostus journalismiin ja halu oppia uutta.

Kesätoimittajahaku avautuu
6. tammikuuta 2023.

Lue tarkemmat tiedot ja lähetä hakulomake toimituksiin alta löytyvien linkkien kautta. Toimi nopeasti!

Aamulehti

Aamulehti

Aamulehti on Tampereen ja Pirkanmaan ääni Suomessa, digitaalisen journalismin kunnianhimoinen edelläkävijä ja printissä Suomen toiseksi suurin 7-päiväinen sanomalehti. 

Haku on avoinna 6.1.–20.1.2023

Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat

Pohjoismaiden suurin tilattava sanomalehti Helsingin Sanomat on laatujournalismin ja maksullisen digitaalisen journalismin edelläkävijä.

Haku on avoinna 6.1.–15.1.2023

Ilta-Sanomat

Ilta-Sanomat

Ilta-Sanomat on Suomen suurin uutismedia, suurin iltapäivälehti sekä verkon ja mobiilipalvelujen markkinajohtaja.

Haku on avoinna 6.1.–22.1.2023

Me Naiset

Me Naiset

Me Naiset on Suomen tavoittavin ja monikanavaisin naisten media: viikoittain sisältöjämme lukee netistä ja lehdestä yli 1,3 miljoonaa suomalaista. Luomme ja kerromme päivän tärkeimmät puheenaiheet rennosti, fiksusti ja oivaltavasti.

Haku on avoinna 6.1.–22.1.2023

Satakunnan Kansa

Satakunnan Kansa

Satakunnan Kansa on lukijoilleen tuttu, tärkeä ja arvostettu uutisten välittäjä. Satakunnan yhteistoimitukseen kuuluvat myös alueen paikallismediat.

Haku on avoinna 6.1.–20.1.2023

STT

STT

Uutistoimisto STT:llä tehdään valtakunnallisia ja kansainvälisiä uutisia suurille ja pienille suomalaismedioille. Asiakkaitamme ovat kaikki suomenkielisen median seuraajat ja perusarvojamme luotettavuus, nopeus ja kiinnostavuus.

Haku on avoinna 6.1.–29.1.2023

Paikallismediat

Paikallismediat

Sanoman  paikallismediat ovat lukijoille läheisiä, vahvan paikallistuntemuksen välittäjiä.  Pirkanmaan yhteistoimitukseen kuuluvat Nokian Uutiset, Valkeakosken Sanomat, Tyrvään Sanomat  sekä KMV-lehti, Janakkalan Sanomat,  Jämsän Seutu  ja Suur-Keuruu . Satakunnan alueella vaikuttavat Sydän-Satakunta, Merikarvia-lehti  ja Kankaanpään Seutu, Varsinais-Suomessa Rannikkoseutu.

Kesätoimittajana Sanomalla

Mikä oli parasta kesätoimittajan työssä? Talossa edelleen työskentelevät toimittajamme kertovat.
Juho Korpela
Juho Korpela
Kesätoimittajana Aamulehdessä
Sakari Hällfors
Sakari Hällfors
Kesätoimittajana Helsingin Sanomissa
Noora Knapp
Noora Knapp
Kesätoimittajana Ilta-Sanomissa

”Kesätoimittajana parasta ovat olleet juttukeikat niin Pirkanmaalla, muualla Suomessa kuin ulkomailla. Viime kesänä pääsin tekemään tutkivaa journalismia Pyynikin käsityöläispanimon värikkäästä historiasta ja vierailemaan yhtiön Viron tehtaalla. Juttu keräsi paljon uusia tilaajia ja muutama viikko julkaisun jälkeen panimo meni konkurssiin.”

Kuva: Ossi Ahola / Aamulehti

”Parhaita muistoja kesältä ovat ne lukuisat hetket, kun menin kysymään tuottajalta apua kesken kirjoitusprosessin. Ne nimittäin kertovat kaiken oleellisen siitä, miten osastolla painotetaan yhdessä tekemisen kulttuuria ja työhyvinvointia. Kokeneilta kollegoilta sai aina tukea ja omien ajatusten esiintuominen tehtiin helpoksi. Mieleen jäi erityisen hyvin myös juttukeikka, jolla pestauduin risteilymaskotiksi ja kirjoitin kokemuksestani reportaasin.”

Kuva: Linda Nguyen / HS

”Kesätoimittajana parasta ovat työpäivät, joiden aikana pääsee jalkautumaan Sanomatalon ulkopuolelle. Kesällä näitä mahdollisuuksia tulee jatkuvasti. Viime kesän mieleenpainuvin juttukeikka sijoittui Haminaan, jossa kohtasin kesän suurimman julkkiksen eli mursun. Haminan mursu oli myös hyvä osoitus siitä, että kesällä uutismaailmassa voi tapahtua ihan mitä tahansa!”

Meri Suominen
Meri Suominen
Kesätoimittajana Satakunnan Kansassa
Anniina Korpela
Anniina Korpela
Kesätoimittajana STT:llä
Vilma Venho
Vilma Venho
Kesätoimittajana paikallismediassa

”Parasta kesurina on ollut työnkuvan monipuolisuus. Olen muun muassa haastatellut tähtiartistia festareilla ja presidenttiparia asuntomessuilla sekä tehnyt kulttuuritoimittajan töitä. Olen myös saanut toteuttaa useita omia juttuideoitani. Kesätoimittajaan luotetaan ja hyvien näyttöjen kautta saa lisää vastuuta.”

”Parasta kesätoimittajuudessa oli se, että sain kokeilla siipiäni valtakunnallisten juttujen lisäksi ulkomaiden uutisoinnissa. Eräänä elokuisena viikonloppuaamuna pääsin puolen tunnin varoitusajalla haastattelemaan kehitysyhteistyöjärjestö World Visionin Afganistanin kansallista johtajaa naisten asemasta maassa Talebanin valtaannousun jälkeen. Kesän lopulla minut vakinaistettiin ja pian suurin osa työpäivistäni koostuikin ulkomaiden vuoroista.” 

”Parhaita muistoja kesätoimittajana ovat monipuoliset juttukeikat, (erityisesti minulle ihastuksekseni delegoidut monet eläinjutut), kollegojen kannustus sekä oman ammatti-identiteetin vahvistuminen digitekemisen oppimisen myötä. Aluksi tuntui jännittävältä, että uutisdeskissä päättäisin Nokian Uutisten verkkosivujen sisällöstä suurilta osin aivan itse, mutta hommaan pääsi sisälle hyvien ohjeiden ja tsemppausten myötä todella pian. Nyt nopeaa reagointia vaativa verkkojournalismi sujuu jo sutjakasti. Sanomalla olen pitänyt myös siitä, että työntekijöitä koulutetaan ahkerasti journalismin alan pinnalla olevista asioista ja ilmiöistä.”

Kuva: Anu Ala-Korpela / Nokian Uutiset

Seuraa Sanomaa ja sanomalaisia sosiaalisessa mediassa

Etsitkö kesätyötä Suomen kiinnostavimpien brändien parissa? Onko sulla #sanomista?

Kesätoimittajahaku käynnistyy 6. tammikuuta!