Aamulehti vahvistaa tilattavaa digitaalista journalismiaan ja palkkaa vakituisen tekijän.

Datajournalismin tuottaja

Datajournalismin tuottaja tekee itse datajournalismia yleisöllemme merkittävistä aiheista sekä vastaa datajournalismin kokonaisuudesta Aamulehdessä muun muassa ylläpitämällä toimituksen käyttämiä työkaluja sekä kouluttamalla muuta toimitusta datajournalismin työkalujen käytössä. Tehtäväsi on varmistaa, että kerromme uutisista ja ilmiöistä datajournalismin keinoin ymmärrettävästi, kiinnostavasti, interaktiivisesti ja analyyttisesti.

Odotamme usean vuoden kokemusta päivittäisestä journalistisesta työstä, kokemusta datajournalismin tekemisestä, keskeisten datajournalismin työkalujen tuntemusta, tietoaineistojen hankkimisen ja käsittelyn taitoa sekä erinomaista suomen kielen kirjallista ja suullista osaamista. Toimit sekä itsenäisesti että yhteistyössä muun toimituksen kanssa ja osana Sanoman verkostoa, joten hyvät vuorovaikutustaidot ovat tarpeen. Työnjohtokokemus ei ole välttämätön mutta siitä on apua. Tiedon visualisoinnin parhaiden käytäntöjen tuntemus on etu. Tehtävässä menestymistä auttaa kokemus digitaalisen journalismin julkaisemisesta ja operatiivisen analytiikan hyödyntämisestä.

Työsuhde on vakituinen. Toivottu aloitusaika on 1. helmikuuta 2022 tai sopimuksen mukaan. Sijoitut osaksi Aamulehden julkaisutiimiä, joka datajournalismimme lisäksi vastaa sivustomme julkaisemisesta ja digitaalisesta puhuttelusta. Uutistoiminnan luonteen vuoksi työ voi toisinaan olla myös ilta- ja viikonlopputyötä. Toimituksemme on maksullisen digijournalismin edelläkävijöitä, ja työntekijämme kiittävät sitä hyvästä yhteishengestä. Toimitus sijaitsee Tampereen ytimessä Finlaysonin tehdasmiljöössä.

Jätä hakemuksesi viimeistään 25. tammikuuta täyttämällä sähköinen hakulomake. Aloitamme haastattelut ja palkkaamme sopivan henkilön heti sellaisen löydettyämme. Lisätietoja tehtävästä antaa uusien yleisöjen päällikkö Jutta Högmander, jutta.hogmander@aamulehti.fi.

140-vuotias Aamulehti on Tampereen ja Pirkanmaan ääni Suomessa, digitaalisen journalismin kunnianhimoinen edelläkävijä. Olemme Pirkanmaan tavoittavin monimedia ja täyden palvelun uutistalo, printissä Suomen toiseksi suurin 7-päiväinen sanomalehti. Aamulehti on motivoiva ja uutta oppiva työyhteisö. Kehitämme ennen kaikkea maksullista digijournalismiamme. Sanoma-konsernin osana digitaalisen kehittymisen voimavaramme ovat maan suurimmat. Meillä kasvatat journalismin osaamistasi muiden huippuosaajien kanssa, aina parhain välinein ja uusimman kuluttajatiedon avulla.

Sijainti

Suomi, Tampere

Työn tyyppi

Kokopäiväinen

Työsuhteen tyyppi

Vakinainen työsuhde